4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kadınların su isyanı

KADINLARIN SU İSYANI

Muş'un Muratpaşa Mahallesi'nde yaşayan ve sularının akmadığını iddia eden kadınlar, 'isyan' sloganları atarak belediye önünde eylem yaptı.

Su akmadığı için evde temizlik yapamadıklarını belirten kadınlar isyan etti. Ellerine boş su bidonlarını alan kadınlar çocuklarıyla birlikte Belediye Başkanlığı hizmet binası önüne gelerek tepkilerini dile getirdiler. Belediye Başkanı Necmettin Dede ile görüşmek isteyen kadınlar, bir süre belediye çalışanlarıyla görüştüler. Daha sonra kadınların yanına gelen Başkan Necmettin Dede, Muratpaşa Mahallesi'ndeki su sorununu çözmek için başlattıkları çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve çalışmaların kısa

sürede biteceğini söyledi. Kaynaklardaki suyun azaldığını dile getiren Başkan Dede, bir ay sonra kaynaklardaki suyun eski seviyeye geleceğini ifade etti. Su sorununu kaynaklardaki azalmanın yanı sıra kaçak sulardan da kaynaklandığını belirten Dede, Muratpaşa Mahallesi'nde 185 kaçak su yakaladıklarını söyledi.

Depoları da bakıma aldıklarını belirten Dede, yaklaşık bir aydır il genelinde su sorunu yaşandığını ve herkesin anlayışlı olması gerektiğini kaydederek; "Şu anda suyun az olduğunu belediye ve cami hoparlörlerinden anons ediyoruz. Suyu belirli sürelerde veriyoruz. Biz su verdiğimiz zaman herkes suyu israf ediyor. Su sıkıntısı yaşıyoruz ama kimse umursamıyor. Bu ay vatandaşlarımın anlayışlı olmasını rica ediyorum" dedi.

Kaçak su konusuna da değinen Dede; "Eğer komşunuz kaçak su kullanıyorsa buna başta sizin müsaade etmemeniz lazım. Mahallede su sorunu yaşanıyor ama 185 kaçak su yakaladık. Kaçak su dinimizde de haramdır. Bu konuyla ilgili din görevlileriyle konuştuk ve vatandaşlarımızı uyaracaklar. Kaçak su kabul edilebilir bir şey değil. Siz su bulamazken komşunuz kaçak suyla halı yıkayacak, buna müsaade etmemeniz gerekir. Öncelikle buna sizin dur demeniz lazım. Biz kaçak suyla baş edemezsek su sorunu yaşamaya devam

ederiz" şeklinde konuştu.

Başkan Dede'den su sorunun giderileceği yönünde söz alan kadın ve çocuklar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KADINLARIN SU İSYANI
KADINLARIN SU İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 14:22:00
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 15:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?