3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kamu amirlerine sert uyarı

Muş Vali Yardımcısı İlyas Gün, kamu kurum amirlerinin koordinasyon kurulu sonrasındaki değerlendirmelerini dikkate almadıklarını belirterek, çalışmaların takibi konusunda sıkıntıların yaşandığını söyledi.

2009 yılı koordinasyon kurulu toplantısı Muş Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Muş Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantıya bölge müdürleri ve kurum amerlerinin yanı sıra kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı. Koordinasyon kurulu toplantısının açılışı konuşmasını yapan Vali Erdoğan Bektaş'ın 2009 yılında yapılacak olan çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra il genelinde yapılacak yatırımların raporları Vali yardımcısı İlyas Gün tarafından okundu.

Yatırımların gerçekleşme oranları ve bütçeleri ile ilgili açıklamalarının ardından kurum amirlerinin koordinasyon kurulundaki görüşmelerin takibinin yapılmadığını belirten İlyas Gün, bu yüzden sorunlar yaşandığını dile getirdi. İlyas Gün, kurumları sert bir dille eleştirerek, toplantıda yapılan görüşmelerin ve aksayan yönlerin takibinin olmadığını kaydederek, "Koordinasyon kurulu toplantıları yapıyoruz ve burada alınan kararları artısı ile eksisi ile tekrar değerlendirmemiz gerekmektedir. Kurumlarımızdan bilgi almamız gerekmektedir. Çünkü bizden de bilgi isteyen Bakanlıklarımız oluyor. Brifing hazırlamak için yola koyulduğumuzda kurumlara ihtiyacımız oluyor. Bunun için kurumlardan bilgi istediğimiz zaman seri bir şekilde bize bilgi akışının yapılmasını istiyoruz. Bazen kurumların bize dönmediğini görüyoruz veya konuyu personelin birbirine havale ettiğini görüyoruz. Bu sorun teşkil ediyor. Ayrıca kurumlarımızın bizim istemiş olduğumuz bilgiden haberlerinin de olmadığını görebiliyoruz. Bu bizi daha da sıkıntıya sokuyor. Bakanlığın ihtiyaç duyduğu bilgiye il düzeyinde baktığımız zaman yetkili kurum ihtiyaç duymamış. Çok ilginç. Bakanlık bize soruyor ve diyor ki; 'Bu konu ne oldu?' Tabi ki biz bilmediğimiz için yetkili kuruma dönüp soruyoruz. Her işin yetkili olduğu kurum var. Kurumdaki arkadaş 'Ben de bilmiyorum' diyor. Bu konuyu dile getirmek istedim. Çünkü gerçekten sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?