4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kan davası barışla sona erdi

Muş'un Tabanlı köyünde 2004 yılında namus davası yüzünden Güler ve Toplu aileleri arasında 2 kişinin ölümü ile başlayan kan davası barışla sona erdi.


Köy camisinde kanaat önderleri ile aile üyelerinin katıldığı barış töreninde konuşan Muş Valisi Erdoğan Bektaş, kan davası kadar ayıp ve vahşice bir olay olmadığını ifade etti. Dünyada bu olaylarla gülünç duruma düşüldüğünü ifade eden Bektaş, "Kan davası maalesef yöremizin bir gerçeğidir. Bu beladan bir türlü kurtulamadık, kurtulmadık. Dinimiz hiçbir şekilde kan davasını meşru görmemiştir. Eğer birileri elimizden, dilimizden rahatsız oluyorsa biz Müslüman değiliz. Günde 24 saat camide namaz kılsak dahi
yaptığımız hatanın bedelini telafi edemeyiz. Müslüman Müslüman'dan emin olmalıdır. Eğer komşunuz, Müslüman kardeşiniz sizden emin değilse siz Müslüman değilsiniz. Her iki taraf için de söylüyorum, can almaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kan davası kadar ayıp, vahşice bir olay yoktur. Biz kan davaları gerçekleştirirken dünya bize gülüyor. Dünya genelinde ülkeler arsında barışların sağlandığı 21. yüzyılda biz hala kavga ediyoruz. Ben bu barışın diğer kan davalarına da örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

"BARIŞ İNSANI MUTLU KILAR"
Muş Müftüsü Dursun Ali Şeker ise yaptığı konuşmada, Müslümanlığın her zaman güzelliği, iyiliği, güveni emrettiğini, bunun yanında kavgayı, kini ve nefreti tasvip etmediğini belirtti. Şeker, "Dinimizde Müslüman, elinde dilinde herkesin emniyette ve güvende olduğu kişidir. Müslüman olarak yaşamak mümin olarak hayatı sürdürmek insanı başarılı kılar. Resulullah'ın nefret ettiği batıl davranışlardır. Bu vesile ile bu barışa katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
İl Jandarma Komutanı Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Muş'un kanaat önderlerinden Şeyh Mustafa Baskın, Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı barış töreninde taraflar Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek yemin etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?