4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kan davasında mutlu son!

18 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari'de öldürülen imamın ölümünün araştırılması için Başbakan'a çağrıda bulundu.

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Nurettin köyünde Bruki ve Şeyh Haseni aşiretleri arasında 18 yıl önce başlayan kan davası barışla sonuçlandı. Malazgirt'teki bir otelde gerçekleştirilen barış törenine BDP Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ve Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Malazgirt Belediye Başkanı Nuri Balcı, kanaat önderleri, aşiret mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Barış töreninde bir konuşma BDP'li Sırrı Sakık, bir ay içerisinde 4 kan davasını barışla sonuçlandırdıklarını

söyledi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a da yüklenen Sırrı Sakık, Erdoğan'ın; BDP'nin barıştan uzak olduğu yönündeki ifadesini eleştirdi. Sakık, Başbakan'a seslenirken BDP'nin bölgede barışla sonuçlandırdığı kan davalarını örnek gösterdi.

Hakkari'deki imamın ölümüne de değinen Sakık, Başbakan'ın olayla ilgili ifadelerini hatırlatarak Başbakan Erdoğan'a 'araştırma komisyonu' kurma teklifinde bulundu. Sakık, "Hakkari'deki imamın da 10 sivil vatandaşın katledilmesini de araştıralım" dedi.

Sakık, "Dünyanın neresinde bir şey olursa Başbakan direkt PKK ve Kürtleri hedef göstermektedir" iddiasında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okundu. Daha sonra Bruki ve Şeyh Haseni aşiretlerinin fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçtikten sonra birbirlerine sarılarak barıştılar.

Bruki ve Şeyh Haseni aşiretleri arasındaki husumet 1992 yılında başlamıştı.

18 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI
18 YILLIK KAN DAVASI BARIŞLA SONUÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2010 Pazar 17:18:00
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 17:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?