3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kapalı köy yolları açılıyor

Muş'un Güney kesiminde bulunan ve kış mevsiminde altı ay süre ile ulaşıma kapalı olan Üçevler gurup köy yolunda karla mücadele çalışması başlatıldı. 

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, yaklaşık iki aydır ulaşıma kapalı olan Üçevler gurup köy yolunu ulaşıma açmaya çalışıyor. 7 köy ve 11 mezranın bulunduğu bölgenin ulaşımının sağlanması için 2 dozer, 1 rotatif, 1 kepçe, 1 greyder ve 25 personelle yol açma çalışmalarına başlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, yolu ulaşıma açıncaya kadar çalışmaların sürdürüleceğini belirttiler. 

Bölgede kar kalınlığının yer yer 8-10 metre civarında olduğunu ve bazı yerlerde ise çığ tehlikesi olduğunu belirten İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, şartlar ne olursa olsun bölgede bulunan ve uzun süreden beri yolu kapalı olan köylerin ulaşımının sağlanacağını belirterek, "Üçevler gurup köy yolunda yoğun kar ve çığ riski var. Ama buna rağmen ekiplerimiz bu riski göze alarak bölgedeki vatandaşlarımızın ulaşımı sağlamak için gece gündüz çalışacaklardır. Burada birçok vatandaşımız yaşıyor. İlk kar yağışı ile birlikte yolları kapanan köylülerimiz ulaşımlarını yaya olarak sağlıyorlar. Biz bölgedeki köy ve mezralarımıza ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Zor bir çalışma olacaktır. Çünkü kar kalınlığının çok fazla olması sebebiyle ve çığ tehlikesinin mevcut olması tehlike oluşturuyor" dedi. 

Zor bir çalışmaya başladıklarını ancak şartlar ne olursa olsun kısa sürede 45 kilometrelik yolu ulaşıma açacaklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Saha Amiri Mehmet Seçkin ise, "Bölgede fazla kar ve çığ tehlikesi oldukça fazla. Ekibimiz yolu bulmakta zaman zaman zorluk çekiyor. Yol açma çalışması 3-5 gün sürecektir. Yaklaşık 24 saatlik çalışmaya rağmen 10 kilometrelik kısmı açamadık henüz. Çok kolay bir iş değil ama çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali ihsan çelik IP: 88.227.36.xxx Tarih : 29.01.2009 18:28:33

BELEDİYE NİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUZ TEŞEKKÜR EDERİZ