6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Kaplıcanın keyfini çıkardılar

Muş'un Korkut ilçesiyle Bitlis'in Güroymak ilçesi sınırındaki Budaklı köyünde bulunan kaplıcalara gelen çocuklar dondurucu soğuğa rağmen yüzüyor.

Muş'ta aşırı soğuklardan dolayı çatılardan sarkan buzlar bir metreyi bulurken, bazı bölgelerde ise çocuklar ise kaplıca keyfi yaşıyor. Çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Muş ve Bitlis'te aşırı soğuklara aldırış etmeden yüzen çocuklar, renkli görüntüler oluşturuyor.

Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıcalara gelen çocuklar hayvanlarını yıkadıktan sonra kendileri yüzmeye başlıyor. Her gün kaplıcaya geldiklerini ifade eden çocuklar, üşümediklerini söylediler.

Bayram Avcı isimli çocuk fırsat buldukları zamanlar kaplıcaya geldiklerini belirterek, "Bu suyun şifalı olduğunu herkes biliyor. Biz de fırsat buldukça buraya yüzmeye geliyoruz. Su sıcak olduğu için üşümüyoruz" dedi.

Öte yandan, kar yağışının ardından yerine soğuk havaya bırakması çatılarda dev sarkıtların oluşmasına neden oldu. Yüksek binaların çatılarında oluşan ve yaklaşık bir metreye ulaşan buz sarkıtları vatandaşlar için tehlike oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2012 Pazartesi 16:57:04
Güncelleme :31 Ocak 2012 Salı 19:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?