4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kar ambulansları göreve hazır

MUŞ'TA KAR AMBULANSLARI GÖREVE HAZIR

Muş Sağlık Müdürü Kenan Akpolat, 112 Acil Servis'in her türlü kış şartlarında mahsur kalma olaylarına müdahale edecek durumda olduğunu söyledi.

112 Acil Servis'in çalışmaları ile ilgili bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Kenan Akpolat, kış mevsimi süresince ekiplerin karda hareket edebilecek şekilde hazırlandığını söyledi. 112 Acil Servis'in hayati önem taşıyan hizmetlerde bulunduğunu ve bu sebeple kış mevsiminde de çalışmaların kesintiye uğramaması gerektiğini söyleyen Kenan Akpolat, "Kış mevsimi için tüm hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. İki tane yarım paletli ve bir tanede tam paletli olmak üzere üç tane kar üstü ambulansımızın her türlü bakımını yaparak hazırladık. Kış mevsiminde karla kaplı yollarda olası bir hastaya ulaşmak için tüm hazırlıklarımızı yapmış durumdayız. Zaten bu tür konularda İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerinin de yol açma ve iş makinelerinin yardımları olmaktadır. Kış mevsiminin zorluklarına rağmen en ücra yerleşim birimindeki acil bir hastaya ulaşmak için devletimiz her türlü imkanını seferber etmektedir" dedi.

Ekiplerin kış mevsimine karşı uyarıldığını da söyleyen Akpolat, "Olası bir durumda ekiplerimiz acil vakalara müdahale ediyorlar. Geçen yıl yolu kapalı olan birçok köye gerek kar ambulansı ile gerekse il özel idaresinin ekipleri ile giderek hastaları alıp sağlık kuruluşlarına ulaştırdık. 2009 yılında paletli ambulanslarımızla 15 hasta, 2 doğum vakasını da ambulans helikopterle kurtardık. Bu yıl da ekiplerimiz sürekli olarak hazır durumdadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 11:45:01
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 12:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?