8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Kar besicileri de vurdu

Muş'ta, kırsal kesimde yaşayan besiciler kış aylarında ulaşım sorunu olduğu için hayvanlarını merkezde besliyor. Merkeze bağlı İnardı köyündeki hayvan sahiplerinin zorlu yolculuğu başladı.

Üçevler grubunda bulunan İnardı köyünde yaşayanlar hayvanlarını merkezde besliyorlar. Köy yollarının sürekli tipi ve fırtınadan dolayı kapandığını belirten hayvan sahipleri, yol kapalı olduğu için hayvanların yem ve saman ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını kaydetti.

Hayvanlarını merkeze getiren Şirin Bozkurt isimli besici, yollar kapalı olduğu için iki günden beri hayvanları yaya getirdiklerini söyledi. Yaz mevsiminde köye gittiklerini ve kış mevsimiyle birlikte tekrar il merkezine geldiklerini anlatan Bozkurt, "Kış aylarında yollarımız kapalı olduğu için köyde bulunan hayvanlarımıza merkezde bakmak zorunda kalıyoruz. Yollarımız çok engebeli olduğundan dolayı İl Özel İdaresi tarafından açık tutulması için sürekli çalışma yapılıyor ancak gece başlayan fırtına ve tipi sabah açılan yolu tekrar ulaşıma kapatıyor. Haliyle hayvanlarımızın kaba yem ihtiyacını karşılayamaz durumda kalıyoruz. Bunun için yaz aylarında yaylalarımızı kış aylarında ise merkezdeki ahırlarımızı kullanıyoruz" dedi.

Yol kapalı olduğu için kestirme olarak geldiklerini ve hayvanların zorlandığını söyleyen Bozkurt, şöyle konuştu: "Yolumuz açık olsaydı hayvanlarımızı araçlara yükleyip getirecektik. Fakat yol kapalı olduğu için mecburen kestirme olarak dağlardan derelerden aşarak merkeze ulaşmaya çalışıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2011 Pazartesi 15:05:14
Güncelleme :14 Kasım 2011 Pazartesi 15:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?