3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kar gitti izi kaldı

Muş Köy Hizmetleri Müdürü Hacı Murat Ceylan, şiddetli geçen kış mevsimi sonrası merkez ve ilçelere bağlı 381 köy yolunun büyük ölçüde tahrip olduğunu söyledi.

Ceylan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 2 bin 500 kilometre yol ağının bulunduğunu ve yolların tamamının bakımdan geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ceylan, yağışların dinmesiyle birlikte onarım çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi. Muş’ta son yılların en sert kışının yaşandığını hatırlatan Ceylan, "400 kilometre asfalt ve 2 bin 100 kilometre stabilize yolumuz bulunmaktadır. Sert geçen kış sebebiyle yollarımızın tamamı tahrip olmuş ve onarım yapılması gerekmektedir. Köy yollarında yer yer diz boyu çukurlar oluşmuştur. Nisan ayının 15’i itibariyle inşaat sezonunun açılmasından sonra 200 kilometre stabilize ve yaklaşık 2 bin kilometrede greyderli bakım (Reglaj) yapacağız" dedi.

Vatandaşların bozuk yollar sebebiyle sürekli olarak Köy Hizmetleri Müdürlüğü’ne gelerek yakındıklarını da sözlerine ekleyen Hacı Murat Ceylan, mevsim şartlarının el vermesi halinde yol bakım ve onarım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 14:02:57
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 19:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?