9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Kar hayvancıları vurdu

Muş'ta bu yıl erken başlayan kış mevsimi sebebiyle ot ve samanları biten hayvancılar zor durumda kaldı.

Kentte karın geçen yıllara göre erken yağması besicileri vurdu. Saman ve ot fiyatlarının yüzde 200 yükseldiğini söyleyen Muşlu besiciler, buna rağmen hayvanlarının para etmediğini vurguladı.

Karın erken yağmasından dolayı hayvanlarını meralara çıkaramadıkları için ahırlarda bakım yaptıklarını söyleyen Hüseyin Kış, samanın da zamlandığını belirterek, "Bu yıl havalar iyi gitmedi, kar erken yağdı. Haliyle saman fiyatları da arttı. Biz besicilerin durumu hiç iyi değil" açıklamasını yaptı.

Hayvanlarına ahırda baktığını kaydeden Kış, "Hayvanlara 1,5 aydan beri ahırda bakıyorum. Zaten hayvanlarımız da para etmiyor. Vatandaşın, 'Et pahalı' sözleri gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü pahalı olsa biz besiciler olarak mağdur olmayız. Çektiğimiz eziyeti kimse görmüyor. Bizim sıkıntımız çok. Yem, ot ve saman sıkıntısı çekiyoruz. Ama yine de bin bir güçlükle beslediğimiz hayvanlar para etmiyor. Geçen yıl samanın kilosunu 23 kuruşa aldım. Bu yıl ise 65 kuruşa alıyorum. Hesabını siz yapın artık" diye konuştu.

Kışa hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen Fikret Yıldız ise, "Zor şartlar altında hayvanlarımızı beslemeye çalışıyoruz ancak yükselen fiyatlar belimizi büktü. Samanın tonunu 700 TL'den alıyoruz. Perişan bir haldeyiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2011 Salı 11:55:06
Güncelleme :23 Aralık 2011 Cuma 18:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?