27
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Kar işsizlerin yüzünü güldürdü

Muş'ta etkili olan kar yağışının ardından çatılarda biriken karları temizleyen işsiz vatandaşlar para kazanmaya başladılar.

Muş'ta iki günden beri devam eden kar yağışı sebebiyle çatılarda biriken karlar işsiz vatandaşlar tarafından temizlenmeye başlandı. Her yıl yoğun kar yağışının olması sebebiyle yaklaşık üç ay boyunca çatılardaki karı temizleyerek para kazanan işsizler, bu yıl geç de olsa yeniden çalışmaya başladılar.

Kar yağışının kendilerini sevindirdiklerini söyleyen Ramazan Çelik isimli vatandaş, "Kış mevsiminde kar bizim için çok önemli bir kazanç kapısı. Kar yağışı olduğu zaman çatılarda biriken karları temizleyerek para kazanmaya çalışıyoruz. Bu yıl kar yağışı geç ve az oldu. Ancak şubat ayının ortalarında etkili olan kar yağışı sebebiyle bize iş çıkmaya başladı. Şimdiye kadar karın az olması sebebiyle hiç kimse çatısını temizletmiyordu. Ancak son yağan kar fazla olunca vatandaşlar çatılarını temizletmeye başladı. Bu sebeple biz de iş imkanı bulup çalışarak para kazanıyoruz. Çatıların büyüklüğüne göre fiyat belirleyip pazarlık ediyoruz. Ekip oluşturup çatıları temizliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 12:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mithat çağlar IP: 88.252.80.xxx Tarih : 4.03.2008 13:21:08

ACABA KARLAR ERİDİKTEN SONRA BU İŞSİZ VATANDAŞLAR NE YAPACAKLAR.... ÇOK MERAK EDİYORUM.KALICI BİR ÇÖZÜM BULUNAMAZ MI...