7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Kar yağışı mahsur bıraktı

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Yolgözler köyüne hasta getirmeye giden bir ambulans ile Ulusal Medikal kurtarma aracı kar nedeniyle mahsur kaldı. Ekiplerin imdadına, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri ve vatandaşlar yetişti.

İl merkezinden yaklaşık 70 kilometre uzaklıktaki Korkut ilçesine bağlı Yolgözler köyünde rahatsızlanan şeker hastası Süreyya Altun'u almak için yola çıkan ambulans, köye 10 kilometre kala şarampole düştü.

Görüş mesafesinin yer yer 1 metreye düştüğü bölgede ilerleyemeyen ambulanstaki ekipler, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden yardım istedi. Hemen yola koyulan ekipler, ambulansa ulaşmakta güçlük çekti. İl Özel İdaresi ekiplerinin yanı sıra ambulansı kurtarmak için yola çıkan UMKE aracı da aynı bölgede kara saplandı. Durumu haber alan köylüler, hemen UMKE aracını kurtarmak için kolları sıvadı. Halatla aracı çekmeye başlayan köylüler, kısa süreli çalışmanın ardından aracı kurtardı.

Bölgeye yaklaşık 5 saat sonra ulaşmayı başaran iş makineleri de ambulansı kurtarmak için adeta seferber oldu. İş makinesine bağlanan halatla şarampolden çıkarılan ambulans, daha sonra hastayı almak için yoluna devam etti.

Sabah saat 07.30'da ihbar aldıklarını söyleyen ambulans sorumlusu Acil Tıp Teknisyeni Murat Kara, saat 10.00 sıralarında köye 10 kilometre kala ambulansın şarampole düştüğünü belirterek, "Yolda sis fazla olduğu için güçlükle ilerledik. Sabah saat 07.30'da yola çıktık ve saat 10.00 sıralarında şarampole düştük. Yaklaşık 5 saattir burada bekliyoruz. Bu bölgede görüş mesafesi zaman zaman bir metreye düşüyor ve ilerlemekte sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2012 Salı 19:12:03
Güncelleme :31 Ocak 2012 Salı 19:14:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?