26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Kar yağışı yaşamı etkiliyor

Muş'ta etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Şehir içi ve şehirle arası ulaşımda aksamaların yaşandığı Muş'ta 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı açıklandı.


Muş'ta dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkili oluyor. Şehir merkezinde kar kalınlığının 18 santimetreye ve yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştığı bildirilirken hava sıcaklığının ise 0 derece olduğu kaydedildi. Cuma gününe kadar Muş'ta kar yağışının etkili olacağını belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının arılıklarla devam edeceğini açıkladılar.
Dün geceden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı sebebiyle Muş-Bingöl, Muş-Erzurum, Muş Bitlis, Muş-Diyarbakır ve Muş-Ağrı karayollarının ulaşıma açık olduğunu belirten Karayolları 113. Şube Şefliği yetkilileri, yağıştan ötürü sürücülerin dikkatli seyretmeleri konusunda uyarılarda bulundular.


İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada ise il genelinde 200 köy yolunun ulaşıma kapandığını ve ekiplerin yol açma çalışmalarına başladıklarını söylediler. Yetkililer, bu yıl ilk defa köy yollarının ulaşıma kapandığını ve karla mücadele çalışmasına bugün itibari ile başlandığını açıkladılar.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cezo IP: 88.240.157.xxx Tarih : 24.12.2008 12:05:31

ALLAH muşlu hemşerilerime sabir versin karla mucadele zordur AYRICA BLD SEÇİMLERİN DE HERKES OY'UNU KENDİNE VERSİN ANLIYANA DEVRİMCİ MUŞLU