3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kar yağmaması hasta sayısını arttırdı

KARIN YAĞMAMASI HASTA SAYISINI ARTTIRDI

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tacet Demirel, son 50 yılın en sıcak kış mevsiminin yaşandığı Muş'ta kar yağmaması nedeniyle hasta sayısının arttığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Tacet Demirel, havaların sıcak seyretmesinden dolayı insanların dışarıya çıktığını ve bu sayede bulaşıcı hastalıkların da çabuk yayıldığını ifade etti. Kar yağmasının mikropları öldürdüğünü kaydeden Tacet Demirel, yağmadığı zamanda dona bağlı hastalıklarda da azalma olduğunu söyledi. Yolların ulaşıma açık olmasından dolayı en ufak bir rahatsızlık anında vatandaşların sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini vurgulayan Tacet Demirel, “Hava soğuk olmadığı zaman hastalıklara yakalanma oranı azalıyor. Ama insanlar evlerinden dışarıya fazla çıkıyor. Böyle olunca da enfeksiyon hastalıklarında da artış yaşanıyor. Buz ve don olmadığı için düşmeden dolayı kırık ve benzeri vakalarda ise azalma mevcut. Öte yandan köy yollarımız ulaşıma açık olduğu için de vatandaşlarımız en ufak bir rahatsızlıkta hemen hastaneye geliyor. Oysa geçen yıllarda yollar kapalı olduğu için acil durumda olanlar sağlık kuruluşlarına müracaat ediyorlardı” dedi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı domuz gribi vakalarında artış olmadığını belirten Demirel, “Bu yıl kış mevsiminde domuz gribi vakalarının artmasından korkuyorduk, ama korkulan olmadı. Havalar sıcak geçtiği için ciddi bir vaka olmadı. Şu ana kadar domuz gribi vakasından dolayı ölen hastamız olmadı. Sıcak havanın etkisi olduğu kadar insanlarımız da bilinçlenmeye başladı. Vatandaşlarımız yapılan uyarıları ciddiye aldı. Burada da görüldüğü gibi sağlıkla, medyanın, sivil toplum örgütleri ve benzeri kuruluşların ortak hareket etmeleri birtakım vakaları da önledi” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 11:42:00
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 11:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?