3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kar yüzünden fabrika çatısı çöktü

Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle bir fabrika ile atölyenin çatısı çöktü. Muş - Bitlis Karayolu üzerinde bulunan Şeker Fabrikası yakınlarındaki bir fabrika ile atölyenin çatısı biriken kar sebebiyle çöktü.

Nurettin Yalçın’a ait hububat paketleme atölyesi ile Saadettin Yalçın’a ait plastik bidon fabrikasının çatıları saat 15.00 sıralarında yarım saat ara ile çöktü.

Biriken karın ağırlığına dayanamayarak çöken çatılar yüzünden işletmelerde yaklaşık 300 milyar lira zarar meydana geldiği bildirildi.

Fabrika ve atölyenin enkazının altında 1 kamyon ve 4 otomobilin yanı sıra hububat ve bidonların olduğunu belirten plastik bidon fabrikasının sahibi Saadettin Yalçın, sadece kendi zararlarının 150-200 milyar liraya yakın olduğunu söyledi.

Çöken fabrikalarda incelemelerde bulunan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, bu yıl oldukça fazla yağan karın büyük bir külfet getirdiğini ve zararlara yol açtığını söyledi. Kış mevsiminin felakete döndüğünü belirten Necmettin Dede, kar sebebi ile ev ve işyerlerinin çatılarında çökmelerin yaşandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 15:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?