4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Karasabanını eşekle çekiyor!

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Çayırdere köyünde yaşayan Hayrettin Erdoğan isimli çiftçi, çocuklarının da yardımı ile eşeğe bağladığı karasabanla tek geçim kaynağı olan tarlasındaki pancar bitkisini çapalıyor.


Malazgirt'te yağışların durması ile birlikte çiftçiler tarlalarını sürmeye başladı. Malazgirt'in Çayırdere köyünde yaşayan Hayrettin Erdoğan isimi çiftçi tarlasını eşek yardımıyla sürüyor. Yaklaşık 20 dönüm tarlasının olduğunu ve her yıl şeker pancarı ektiğini söyleyen Hayrettin Erdoğan, tek geçim kaynağının tarlası olduğunu söyledi.


Tarlasına şeker pancarı ektiğini belirten Erdoğan, "Yaklaşık 20 dönümlük tarlam var. Her yıl bu tarlaya şeker pancarı ekip ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum. Şeker pancarından yılda yaklaşık 5 bin TL civarında para elime geçiyor. Tarlaya yaptığım masrafı çıkarınca fazla bir kar elde edemiyorum. Bugün bir çay ocağında bir bardak çayın fiyatı dahi 35 kuruş iken bir kilo şeker pancarının fiyatı 10 kuruş. Bu fiyatlarla para kazanmamız mümkün değil. Ama diğer köylüler gibi benim de başka bir şansım yok, başka iş alanı olsa orada çalışır geçimimi sağlardım" açıklamasını yaptı.


Erdoğan, 6 çocuğunun olduğunu ve her sabah 2 çocuğuyla beraber gelip tarlayla ilgilendiğini ifade ederek, "Şu anda tarlaya çapa yapıyorum. Traktörle bunu yapmam imkansız. Ben de eşeğe bağladığım karasabanla tarlayı sürüyorum. Bana yardım eden çocuklarımın hiçbirinin eğitimini aksatmama gayreti içerisindeyim. 4 çocuğum ilköğretim çağında ve hepsini okula gönderiyorum. Ama bu mevsimde çocuklarım sırayla bana yardıma geliyorlar, böylelikle eğitimlerinden de geri kalmıyorlar" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?