3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Karasu'ya ölüm atlayışı

Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte serinlemeye çalışan çocuklar, sağlığa elverişli olmayan akarsularda tehlikeyi göze alarak serinlemeye çalışıyor.

Muş-Bingöl karayolundaki şehrin lağım sularının döküldüğü Karasu Köprüsü yakınlarında nehre girerek serinlemeye çalışan çocuklar, tehlikeden habersiz bir şekilde yüzüyor. Mikroplu ve çamurlu suda boğulma riskini de hiçe sayarak serinlemeye çalışan çocuklar, yüzmenin tadını çıkarıyor.

Şimdiye kadar Karasu Nehri’ne giren onlarca çocuğun hayatının risk altında olduğunu söyleyen Burhan Emeç, "Nehir suyunun rengi bile çamurdan, pislikten gözükmüyor. Böyle bir suda çocukların serinlemeleri büyük bir risk oluşturuyor. Çocuklar bizleri dinlemiyor, nehrin diğer bölgeleri uzak olduğundan çocukların büyük bölümü burada nehre giriyor. Çocukların mikroplu ve tehlikeli suda serinlemeleri yetkililer tarafından önlenmelidir. Karasu Nehri’nde bu güne kadar birçok insan boğulmuştur" dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemeye çalıştıklarını söyleyen çocuklar, okulların tatil olduğunu ve boş zamanlarında yüzmek için Karasu Nehri’ne geldiklerini söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 11:18:28
Güncelleme :5 Temmuz 2005 Salı 16:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?