3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Karayolları yamalanıyor

KARAYOLLARI EKİPLERİ YOLLARI ONARIYOR

Muş'un Varto ilçesinde yağışların ardından Karayolları 113'ncü Şube Şefliği ekipleri yollarda onarım çalışmaları başladı.

Yağışlardan dolayı hasar gören karayollarında yama çalışması yapan ekipler, il sınırları içerisindeki tüm yolları kontrol ederek hasarları onarıyorlar.

Etkili yağmurun ardından hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte karayollarındaki onarım çalışmaları da başladı. Yağışlardan dolayı asfaltta oluşan çukurları kapatmak için hummalı bir çalışma sürdüren Karayolları ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Muş-Varto ve Varto-Karlıova karayolunda onarım çalışması yaptıklarını söyleyen Karayolları Muş Şube Şefi Sulhattin Ömeroğlu, "Karayollarında yer yer oluşan çukurlar trafiği tehlikeye düşürüyor. Biz de ekipleri tüm yol ağımızdaki çukurları kapatıyoruz. Onarım çalışmaları kapsamında ilimiz sınırları içerisinde kalan tüm yol ağında onarım çalışmaları yapılmaktadır. Bu yıl fazla kar yağmadı ama yağmur fazla yağdı ve yollarımız geçen yıllara oranla daha fazla tahrip oldu" dedi.

Neşet Tekin isimli sürücü ise, "Avrupa'da yapılan asfalt yollar 10 yılda bir tane çukur oluşmazken bizim ana asfaltlarımız ayda bir yenilenmesi gerekmektedir. Oluşan çukurlardan sürekli olarak kaçıyordum. Yollarımız özellikle bu yıl çok bozulmuş. Bir vaziyettedir. Sağ olsunlar yetkililer bu yolumuz görüp el atmışlar" diye konuştu.

Öte yandan yetkililer, Muş-Varto ve Varto-Karlıova karayolundaki yama ve yol çalışmaları yapıldığından sürücülerin dikkatli olmaları istendi.

KARAYOLLARI EKİPLERİ YOLLARI ONARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 17:56:05
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 18:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?