4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Karayollarındaki anlaşmazlık ulaşımı aksatıyor

Muş’ta bulunan Karayolları 113. Şube Şefliği ile Bingöl’de bulunan Karayolları 84. Şube Şefliği arasındaki sınır anlaşmazlığı, şehirlerarası ulaşımda aksaklıklara sebep oluyor. İki şube şefliğinin sorumluluk alanı konusunda anlaşmazlığa düştüğü karayolunun 17 kilometrelik bölümünü kimin açacağı tartışmalarına Muş Valisi tepki gösterdi.

Muş’ta 2 günden beri devam eden kar yağışı sebebiyle Muş-Bingöl Karayolu’nda incelemelerde bulunan Muş Valisi İbrahim Özçimen, Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile cep telefonuyla görüşerek anlaşmazlık konusunu ve doğurduğu sıkıntıları anlatıp, kendilerine karayolları şube şefliğine müdahale edilmesi için yetki verilmesini istedi. Muş’ta bulunan Karayolları 113. Şube Şefliği’nin, Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olduğunu ve direkt olarak bölgeden emir aldıklarını, bu sebeple meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için talimat verme yetkilerinin olmadığını Bakan Ergezen’e anlatan Muş Valisi İbrahim Özçimen, sıkıntının Muş-Bingöl Karayolu üzerinde il sınırıyla karayolları bölge müdürlükleri sınırının aynı noktada olmamasından kaynaklandığını söyledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muş Valisi İbrahim Özçimen, Bingöl sınırındaki 17 kilometrelik yolun, karayollarının sınır anlaşmazlığı sebebiyle sürekli olarak ulaşıma açılmasında aksaklık yaşandığını söyleyerek, "Sayın Bakanımız ile görüşerek kendilerinden yetki talep ettik. İl sınırına göre açılmayan yoldaki 17 kilometrelik mesafe kapalı kalıyor. Bu konuya müdahale etmek için Sayın Bakanımıza sorunu aktardık. Gereken yapılacak" dedi.

MUŞ (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 12:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?