4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kardeş okula yardım

MUŞ ANADOLU LİSESİ'NDEN KARDEŞ OKULA YARDIM

Muş Anadolu Lisesi, kardeş okul kabul ettiği Savaşçılar Köyü İlköğretim Okulu'na çeşitli yardımlarda bulundu.

Anadolu Lisesi idaresi, 2009-2010 eğitim öğretim yılı ilk öğretmenler kurul toplantısında kardeş okul kabul ettiği merkeze 60 kilometre uzaklıktaki 27 öğrencinin eğitim gördüğü 2 derslikli Savaşçılar Köyü İlköğretim Okulu'nun eksikleri giderildi.

Okulda daha önce inceleme yaptıklarını söyleyen Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kasım Gür, okulun badana ihtiyacı olduğunu, çeşme bulunmadığını ve su olmadığı için tuvaletlerin kullanılamadığını tespit ettiklerini söyledi. Savaşçılar Köy Muhtarlığı ve okul idaresi ile bir araya gelip kardeşlik projesi başlattıklarını söyleyen Kasım Gür, bu proje kapsamında okula boya ve çeşitli malzemeler gönderdiklerini, işçiliği ise öğretmenler ve köy muhtarlığı tarafından karşılandığını belirtti.

Okula yeni çeşme, boya ve badana ile tuvalete su getirdiklerini dile getiren Gür, daha sonra çocuklara da kırtasiye malzemesi yardımında bulunduklarını söyledi. Bu ihtiyaçları okul aile birliği ve öğretmenlerin katkılarıyla aldıklarını ifade eden Gür; "Savaşçılar İlköğretim Okulu'nda daha önce bir ön inceleme yaptık ve 2009-2010 eğitim öğretim yılı ilk öğretmenler kurulu toplantısında bu okulu kardeş okul yaptık. Daha sonra hem köy muhtarlığı hem de okul öğretmenleri ile görüşüp kardeşlik projesi başlattık. Bu proje kapsamında biz okula yeni çeşme yapılması, tuvalete su getirilmesi ve okulun boyasının yenilenmesi için malzeme gönderdik. İşçiliği ise okul öğretmenleri ile köy muhtarlığı tarafından yapıldı. Daha önceden kullanılmayan tuvaletler su geldikten sonra kullanılmaya başlandı. Ayrıca okulun çehresi de değişti. Daha sonra öğrencilerimize kırtasiye malzemesi getirdik. Okulun eksiklerini bir nebze gidermeye çalıştık. Eğitim konusunda herkes elini taşın altına koymalı, her şeyi devletten beklemek doğru değil" dedi.

Projede büyük gayret gösteren Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Muaz Işık ise; "Biz kardeş okul seçerken merkeze uzak olmasını tercih ettik. Çünkü yakın köylere herkes gidebilir, önemli olan uzak köylere gitmektir. Merkezdeki her okul bir kardeş okul seçse inanıyorum ki okullarımızdaki eksikler giderilecek" diye konuştu.

Okuldaki eksiklerin bir nebze de olsun giderildiğini ifade eden Savaşçılar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Hilmi Gözüküçük de, yapılan yardımlardan dolayı Anadolu Lisesi idarecilerine teşekkür etti.

MUŞ ANADOLU LİSESİ'NDEN KARDEŞ OKULA YARDIM
MUŞ ANADOLU LİSESİ'NDEN KARDEŞ OKULA YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 13:16:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 21:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?