4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

'Kardeşimize Sahip Çıkalım' projesi

Muş'ta bir gurup öğrenciler tarafından başlatılan 'Kardeşimize Sahip Çıkalım' projesi kapsamında Mardin katliamında mağdur olan çocuklar için yardım toplanmaya başlandı.


Muş Cumhuriyet Lisesi 9. sınıf öğrencisi Nimet Ataş tarafından başlatılan projeye 65 öğrenci katılırken, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı, Muşlu esnaflar projeye destek sözü verdiler. Bilge köyünde yaşanan katliamı şiddetle kınadıklarını belirten Nimet Ataş, geride kalan çocukların mağduriyetini bir nebze de olsa gidermek için böyle bir proje hazırladıklarını belirtti.


Projeye Muş Cumhuriyet Lisesi, Muş İMKB Anadolu Lisesi, Muş İmam Hatip Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Adil Yazar İlköğretim Okulundan toplam 65 öğrencinin katıldığını yineleyen Nimet Ataş; "Bu ülke bizim, bu ülkede yaşayanlar bizlerin kardeşidir. Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşanan katliam beni çok derinden etkiledi. Orada mağdur durumda kalan kardeşlerimin yalnız olmadıklarını bildirmek için böyle bir proje hazırladım.

Bu ülkede cinsiyet, din, dil, ırk ayırımı yapmadan herkese kardeş gözüyle bakıyorum. Mardin'deki çocuklar yalnız değiller. Oradaki çocuklar acıyı, gerçeği ve dramı bir arada yaşadılar. Oradaki kardeşlerim istesinler, onlara hizmetkarlık dahi yaparım. Bu projeyi hazırladığım zaman bana 5 okuldan 65 öğrenci destek verdi.

Ayrıca müracaat ettiğimiz bütün herkes bizlere olumlu cevap verdi. İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı ve Muşlu esnaflar bu proje için ayni ve nakdi yardımda bulunacaklarını söylediler" dedi.
Projeyi 10 gün sonra sonlandıracaklarını belirten Ataş, proje sonunda toplanacak para ve malzemeleri bir öğretmen nezaretinde 10 öğrenci ile birlikte Mazıdağı ilçense bağlı Bilge köyüne götüreceklerini kaydetti.


Muş Cumhuriyet Lisesi yöneticileri de, öğrencilerinin böyle bir proje hazırlamalarından ötürü gurur duyduklarını ifade ederek; "Mardin'de yaşanan katliamın bütün ülkeyi derinden üzmüştür. Özellikle geride kalan çocuklar şu anda çok zor durumdadır. Bizim öğrencilerimiz de oradaki kardeşlerine yardım etmek için proje hazırlamışlar. Bizlere söylediklerinde çok gururlandık. Muş Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü de öğrencilerimize destek veriyorlar. Gerekli izinler alındı. Biz de okulun bağış sandığını çocuklara verdik. Proje sonunda toplanacak malzemeleri teslim etmek üzere 10 öğrencimizi bir öğretmen arkadaşımız nezaretinde Mardin'e göndereceğiz" diye konuştular.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 20:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?