6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Karın ağırlığına dayanamadı

Muş'ta 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle bir halı sahanın çatısı çöktü.

Muş'ta 3 gündür aralıksız devam eden yağışlar sonucu kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Muş-Bingöl karayolunun Kızılağaç yol ayrımı mevkisindeki halı sahanın çatısı ise biriken kardan dolayı sabah saatlerinde çöktü. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, yaklaşık 300 bin TL'lik maddi hasar oluştu.

Halı sahanın çatısının büyük bir gürültüyle yıkıldığını ifade eden işletme sahibi Zülfikar Aras, "3 gündür Muş'ta aralıksız kar yağıyor. Yağan kardan dolayı halı sahanın çatısında 1 metreden fazla kar birikti ve bugün sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Halı sahada kimsenin olmamasından dolayı ölen ve yaralanan olmadı. Şu anda yaklaşık zararımız 300 bin TL dolayındadır. Halı saha kullanılamaz duruma geldi" dedi.

Halı sahaya yakın bir binada oturan Sadrettin Yılmaz ise, halı sahanın çatısının 'balıksırtı' olarak yapılması halinde böyle durumların yaşanmayacağını belirterek, "Maalesef halı sahanın çatısı böyle olmadığı için çöktü. Çökme esnasında evdeydik ve büyük bir gürültü duyduk. Hemen dışarı çıktık ve halı sahanın çatısının çöktüğünü gördük" diye konuştu.

İşletme sahipleri, kar yağışının durmasıyla birlikte onarım çalışmasına başlayacaklarını belirttiler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 15:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?