4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Karın az yağması sevindirdi

KARIN AZ YAĞMASI BELEDİYEYİ SEVİNDİRDİ

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, bu yıl kar yağışının olmamasından dolayı harcamadıkları parayla 5 personeli emekli ettiklerini söyledi.

Karla mücadele çalışmalarının büyük bir külfet getirdiğini belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede, bu yıl kış mevsiminde karla mücadele çalışmalarının yapılmamasından dolayı belediyenin şu ana kadar yaklaşık 900 bin TL kazançlı hale gelerek hem emeklisi dolan 5 personeli emekli ettiğini hem de belediyenin birçok açığını kapattıklarını ifade etti. Kar yağmaması nedeni ile bu yıl belediye olarak maddi anlamda rahat nefes aldıklarını ifade eden Necmettin Dede, "Biliyorsunuz bu sene kar az yağdı. Bu nedenle karla mücadele çalışması yapmadık. Vatandaşımızın sıkıntıya düşmemesi için karın yağması iyi, ama şanslıyız don olayı olmadı" dedi.

1954 yılında böyle bir kış mevsimi gördüğünü belirten Dede, "Muş'ta kış mevsimi çok sert geçer. Metrelerce kar yağardı ve telefon direkleri karın altında kalırdı. Böyle bir kış mevsimini lise çağlarındayken görmüştüm. Yanılmıyorsam 1954 yılı olmalı. O yılda hiç kar yağmadı. Herkes kuraklık olacağından korkuyordu, ama o yıl tam aksine bereketli bir yıl oldu. Karla mücadele çalışmaları sürekli olarak belediye bütçesini olumsuz etkiliyor. Önceki yıllarda karla mücadele çalışmalarına yapılan harcama göz önünde bulundurulduğunda belediyenin bu yıl yaklaşık 900 bin TL karda olduğunu söyleyebilirim. Yolların ulaşıma açılması, kentte hayat akışının devam etmesi sağlanıyor. Ancak kalıcı bir hizmet değil. Biz bu parayı başka bir alanda kullanırsak somut bir hizmet olarak kalacak. Mesela bir mahallemizin yolunu asfaltlarsak veya bir mahallemizin kaldırımını yaparsak veyahut bir mahallemize park alanı yaparsak somut bir hizmet olarak kaldığını söyleyebiliriz. İşte bu yıl kar yağışının az olmasından dolayı tasarruf olarak gördüğümüz bu parayı yaz mevsiminde hizmet olarak halkımıza sunacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 15:06:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 21:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.252.105.xxx Tarih : 13.02.2010 14:19:13

Helal olsun başkan sana. Diğer yiyiciler olsaydı kendileri için karlı bir dönem olurdu. Çalışmalarınızda başarılar dilerim....