3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Karla kaplı yolda futbol keyfi

Muş'ta etkili olan kış mevsimi sebebiyle oyun alanları kardan kapanan çocuklar ana yollarda tehlikeye aldırış etmeden futbol oynuyorlar.

Greyderlerin açtığı yollarda futbol oynayan çocuklar tehlikeye aldırış etmeden eğlenmeye çalışıyorlar. Kış mevsiminde kar topu ve kayak yapmanın yanı sıra futbol da oynadıklarını söyleyen çocuklar sahalarının karla kaplı olması sebebiyle mecburen yollarda oynadıklarını kaydettiler. Muş-Kulp karayolu üzerinde tehlikeye aldırış etmeden futbol oynayan Ramazan Asi ve İlyas Çiçek isimli çocuklar "Kış mevsiminde kar yağınca sahamız tamamen karla kaplanıyor. Karla kaplı sahada top oynamak çok zor oluyor. Ama köyümüzün içerisinden geçen Muş-Kulp yolu üzerinde top oynamak daha kolay oluyor. Çünkü greyderler sürekli yolu açıyor ve yol kenarları da sahanın sınırlarını belirliyor. Yolda futbol oynamak daha zevkli ve rahat oluyor. Bu sebeple kış mevsiminde sürekli yolda futbol oynuyoruz. Yaptığımız tehlikeli oluyor ama başka çaremiz yok. Yoldan araç geçtiği zaman topu tutuyoruz ve oyuna ara verip aracın geçmesinin ardından yeniden kaldığımız yerden oyuna devam ediyoruz" şeklinde konuştular.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 13:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal demir IP: 193.140.194.xxx Tarih : 25.01.2009 20:39:42

MUŞ ta yaptığınız haberleri günü günü takip ediyorum ve bundan büyük bir keyif alıyorum.ben bir muşlu vatandaş olarak sizinle gurur duyuyorum.Yaptığınız işin çok kutsal olduğuna inaniyor ve size başarılar diliyorum.HERŞEY MUŞ VE MUŞ HALKI İÇİN BAŞARILAR