3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Karla mücadele sürüyor

MUŞ’TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, kar yağışından dolayı bugün itibariyle 80 köy yolunun kapalı olduğunu ve bu yolları kısa sürede ulaşıma açacaklarını söyledi.

Hafta başında etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Önceki gün aralıklarla etkili olan yağışlardan dolayı Muş merkez ve ilçelere bağlı 200 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, yol açma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Şu anda 80 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu vurgulayan Sönmez Turgut, ekiplerin yoğun bir çalışma içerisine girdiğini ve bugün akşama kadar kapalı köy yolunun kalmayacağını söyledi.

Ağırlıkta Varto ilçesindeki köy yollarının kapalı olduğunu dile getiren Turgut, “Hafta başında etkili olan kar yağışı çok sayıda köy yolunu ulaşıma kapattı. Ekiplerimiz üç gündür aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Akşam saatleri itibariyle 80 köy yolumuz kapalı durumdaydı. Merkeze bağlı Üçevler ve Yaygın bölgeleri, Korkut ilçemizin Kosor mevkii ve Varto ilçemizdeki köy yolları ulaşıma kapalı. Yağış olmaması halinde bu yolları bugün akşam saatlerine kadar açmayı planlıyoruz” dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Saha Amiri Mehmet Kaya ise, üç ekibin sürekli karla mücadele ettiğini belirterek, “Ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Köy yollarımızda ciddi bir sıkıntı yok. Merkezde birkaç köy yolumuz ulaşıma kapalı. Bu yollarımızdan bazıları aşırı çamurdan dolayı kapanmış durumda. Biz ekiplerle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

EKİPLER ZOR ANLAR YAŞIYOR

Geçmiş yıllara oranla kış mevsiminin daha sıcak geçtiğini belirten Mehmet Kaya, don olmamasından dolayı yollarda çamur birikintilerinin oluştuğunu söyledi. İş makinelerinin bazen çamura battığını kaydeden Kaya, “Bazı köy yolları çamurlu olduğu için çalışmalarımızı zor şartlarda yapıyoruz. Bu yıl don olmadığı için yollarımızda çamur birikintileri mevcut. Zaman zaman makinelerimiz çamura batarak çalışmalarımızı geciktiriyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 10:35:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 10:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?