3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Karla mücadele sürüyor

MUŞ'TA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, Hasköy ilçesiyle Bitlis'in Mutki ilçesi arasındaki güvenlik yolunda yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Kar kalınlığının yer yer 4 metreye ulaştığı Hasköy-Mutki güvenlik yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin karla mücadele esnasında zaman zaman büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, ekiplerin şu anda Hasköy-Mutki güvenlik yolunda çalıştığını söyledi. Tüm köy yollarının ulaşıma açıldığını kaydeden Turgut, yaklaşık 2 bin rakımlı olan güvenlik yolunu ulaşıma açık tutmak için ekiplerin seferber edildiğini dile getirdi.

Hasköy-Mutki güvenlik yolu güzergahında çok sayıda köyün olduğunu vurgulayan Sönmez Turgut, Bitlis il sınırına kadar olan 23 kilometrelik bölümü açtıklarını belirterek, "Geri kalan bölüm ise Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler tarafından açılacaktır. Biz kendi tarafımızı sürekli olarak açık tutacağız. Sanırım Bitlis'te aynı gayreti gösteriyor" dedi.

Ekipte iş makinesi operatörü olan Bahattin Ortaç ise, kar kalınlığının 4 metreyi bulduğunu söyledi. Çok sayıda köylünün bu yolu kullandığını kaydeden Ortaç, yarına kadar yolu ulaşıma açacaklarını belirtti.

MUŞ'TA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 13:03:05
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 13:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?