4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Karla mücadele tam gaz

MUŞ'TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Yılın altı ay kar altında kalan Muş'un Üçevler bölgesindeki yollarda karla mücadele çalışmaları başladı

Tüm yurdu etkisi altına alan yağışlar Muş'ta da yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yaklaşık bir haftadır etkili olan yağmur şehir merkezinde etkisini sürdürürken, yüksek kesimlerde ise kar yağışı devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından dün başlatılan karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

Karla mücadele çalışmalarına bu yıl erken başladıklarını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, tipi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını söyledi. Kapalı köy yolunun bulunmadığını ifade eden Sönmez Turgut, "Bu yıl karla mücadeleye erken başladık. Şu anda Çavuştepe mevkiinde müthiş bir tipi var. 2 gündür karla mücadele çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Ekiplerimizle birlikte sürekli buradayız. Yer yer kapanan yollarımız var ama genel anlamıyla ulaşıma açık" dedi.

Karla mücadele çalışmalarını ulaşımı aksatmayacak şekilde sürdüreceklerini vurgulayan Turgut; "Ufak tefek yerler kaldı, onlar bitmek üzere. Şenyayla bölgesinde bir yol yaptık, onu bu yıl kış mevsiminde faaliyete geçireceğiz. Orası bittiği zaman bu yol kullanılmayacak. Şu anda sadece Üçevler bölgesinde karla mücadele çalışmalarımız var. Varto ve Malazgirt ilçelerimizde ufak çalışmalarımız var ama o yollar ulaşımı engelleyecek durumda değil" diye konuştu.

Öte yandan yoğun kar yağışının olduğu Üçevler grup köy yolunda kar kalınlığının yer yer yarım metreyi bulduğu bildirildi.

MUŞ'TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLADI
MUŞ'TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 15:50:01
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 15:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?