9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Karneler Vali'den

MUŞ'TA KARNE HEYECANI

2010-2011 eğitim öğretim yılı tamamlandı. Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte ilk ve ortaöğretimde eğitim-öğretimlerini sürdüren 134 bin öğrenci üç aylık uzun bir tatile başladı.

2010-2011 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte öğrencilere karneleri dağıtıldı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine Vali Ali Çınar, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karneleri tek tek dağıtan Vali Ali Çınar, öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu. Yarınların daha iyi olması için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali Çınar; "Ülkemizin yarınlarının aydınlık olmasını istiyorsak sizlerin iyi yetişmesini istiyoruz. Siz de bunun bilincinde olarak çok çalışmanız lazım. Çalışarak yarınlarımızı daha müreffeh bir hale getirelim. Sizler çok çalışırsanız, kendinizi yetiştirirseniz ülkemizin yarınları daha huzurlu olur. Başarmak ve kazanmak istiyorsak eğer, azim, sabır ve gayretle çalışmalıyız" dedi.

Muş'taki öğrencilerinin çoğunun karnesinin başarılı olduğunu ifade eden Vali Çınar, velilere de çağrıda bulunarak; "Az da olsa bazı öğrencilerimizin karnesinde düşük not olabilir. Bu öğrencilerimiz zaten bu işin farkındalar. Anne ve babalar da çocuklarına kızmasınlar. Şu andaki eğitim müfredatında anne, babalar da eğitimin bir parçası. Çünkü eğer çocuk kırık not aldıysa bu aynı zamanda velilerin notudur. Velilerimiz yeteri kadar çocuklarıyla ilgilenirlerse başarı elde edilir. Velilerimiz hem kendilerini hesaba çeksinler, hem de çocuklarının çalışmasına yardımcı olacaklar. Çocuklarımız birer güldür. Güle nasıl özen gösteriyorsak çocuklarımıza da aynı özeni göstermeliyiz" diye konuştu.

Karne dağıtım töreni, verilen ikramla sona erdi.

MUŞ'TA KARNE HEYECANI
MUŞ'TA KARNE HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 14:01:00
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 15:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?