27
Mayıs
2024
Pazertesi
MUŞ

Kasada geldiler uçakla dönecekler

Muş İl Jandarma Komutanlığı'nın sürdürdüğü yol kontrolleri esnasında yasa dışı yollardan yurda girdikleri tespit edilerek yakalanan ve Muş Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilen kaçaklar sınır dışı edilmek üzere İstanbul'a gönderildiler.
Muş'un Yaygın Beldesi'nde jandarma ekiplerinin yaptıkları yol kontrolleri esnasında kamyon kasasında yakalanan ve yaklaşık üç aydan beri Muş Kapalı Spor Salonu'nda barındırılan kaçaklar, hava yolu ile ülkelerine dönmek üzere Muş'tan İstanbul'a gönderildiler. Jandarmanın yol kontrolleri esnasında 301, 111 ve 16 kişilik guruplar halinde üç ayrı yol kontrolünde ele geçirilen toplam 437 kişiden olaşan Bangladeş, Pakistan, Afganistan, Burma ve Hindistan uyruklu kaçakların bugüne kadar guruplar halinde sınır dışı edildiği belirtildi. Muş'ta kalan ve en fazla sayıyı oluşturan 173 Pakistan uyruklu kaçağın ise Pakistan Büyükelçiliği ile yapılan görüşmelerin ardından hava yolu ile ülkelerine gönderileceği açıklanırken, Muş Emniyet Müdürlüğü'nün gözetimi altında tutulan şahıslar bugün sınır dışı edilmek üzere İstanbul'a gönderildi.
Yaklaşık üç ay boyunca Muş Kapalı Spor Salonu'nda tutulan kaçakların dört otobüsle İstanbul'a gönderildiği açıklanırken, kaçaklara eskortluk etmek üzere 12 polisin görevlendirildiği kaydedildi. Kaçakların Muş'ta kaldığı süre zarfından tüm giderlerinin Muş Valiliği Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile yardım sever vatandaşların bağışları ile karşılandığı kaydedildi.
Öte yandan Muş'ta sadece 8 kaçağın kaldığı bu kişilerinde resmi işlemlerinin tamamlanmaması sebebiyle daha sonra sınır edileceği açıklanırken, il genelinde 2008 yılı içerisinde 702 kaçağın yakalandığını ve ülkelerine geri gönderildiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 16:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?