9
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Kayak sezonu açıldı

MUŞ'TA KAYAK SEZONU AÇILDI

Muş'ta kar yağışının azlığından dolayı yaklaşık 2 yıldır kayak yapılmayan Güzeldağ Kayak Evi'nde sezon başladı.

Kar yağışının kentte etkisini göstermesine en çok kayakçılar sevindi. Geçen hafta yağışların etkisini arttırması ile birlikte pisti kar ezme makinesi ile hazır hale getiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri, çarşamba gününden itibaren teleskiyi de çalıştırarak sezona 'Merhaba' dediler. Pistte kayak yapılması için yeterli karın olduğunu ve görevlilerin bu karı hazır hale getirdiğini duyan kayak severler Güzeldağ Kayak Evi'ne akın etmeye başladılar.

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) İl Temsilcisi Bülent Solmaz, kayak severlerin kara hasret kaldığını belirterek; "Geçen yıl yok denecek kadar az kar yağdı. Bu yıl kar yağmasıyla birlikte kayak merkezine yoğun bir ilgi var. Kayak severler kara hasret kalmış. Herkes pisti doldurmuş durumda. Kar olmadığı için sporcularımız çevre illerde antrenman yapmak zorunda kalıyordu. Erzurum'da yapılan tesisler kış sporlarına olan ilgiyi arttırdı. Tek beklentimiz Erzurum'da kullanılan makinelerin buralara gönderilmesidir. Orada 5 tane Muşlu sporcumuz var ve o makineler Muş'a gönderilse başarılar daha da artacaktır" dedi.

Mustafa Söylemez isimli kayak sever ise, 2 yıldır Muş'ta kayak yapılmadığını ifade ederek; "2 yıl aradan sonra Muş'ta ilk defa kayak yapılıyor. Geçen yıl kayak merkezinde çok güzel yatırımlar yapıldı. 700 metre uzunluğundaki telesiyejimiz 1,5 kilometreye uzatıldı. Kar olmadığı için geçen yıl kayma fırsatı bulamadık. Bu yıl da ilk defa kar yağdı. Kayak merkezi cıvıl cıvıl, çok güzel bir görüntü var. Kar yağarsa daha güzel etkinlikler olacaktır. Fırsat buldukça kayak merkezine geliyorum" dedi.

Güzeldağ Kayak Merkezi işletmecisi Seyfetullah Olcay da, 2 yıldır kar yapmadığı için zarar ettiğini söyledi. Zarar etse dahi tesisi açmak zorunda olduğunu vurgulayan Olcay; "Biz üç yıldır tesisi işletiyoruz. İlk yıl güzel kar yağmıştı ve o zaman tesis yeni olduğu için pek rağbet görmüyordu. Geçen yıl kar az yağdığı için tesisi açamadık. Bu yıl ise tesisi bu hafta açtık. Tesise yoğun bir rağbet var. Kış olimpiyatlarının Erzurum'da yapılması ve sürekli gündemde oluşu kayağa ilgiyi arttırdı. Kar yağmadığı için 2 yıldır zarar ediyoruz. Yıllık 28 bin TL kira ödüyoruz. Kar olduğu müddetçe her gün tesisi açacağız. Vatandaşımıza hizmet etmek zorundayız. Kayağa olan ilgi her yıl artarak devam ediyor" diye konuştu.

MUŞ'TA KAYAK SEZONU AÇILDI
MUŞ'TA KAYAK SEZONU AÇILDI
MUŞ'TA KAYAK SEZONU AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 15:14:02
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 21:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?