4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kayak yarışları başladı

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Etap Kayaklı Koşu Yarışları Muş'ta başladı.

Bolu, Ankara, Sivas, Niğde, Ağrı, Muş, Erzurum, Kars, Hakkari, Van, Bitlis, Tunceli, Kastamonu, Kırşehir ve Bingöl'den 230 sporcunun katıldığı ve 3 gün sürecek şampiyona, klasik stil kategorisindeki yarışlar ile başladı. Kayaklı koşunun tüm kategorilerinde yarışların yapılacağı yarışmanın ikinci gününde paten, üçüncü gününde de sprint yarışmaları yapılacak. Müsabakalardaki yarışmacılar bay ve bayan olmak üzere büyükler, gençler, yıldızlar, çocuklar ve minikler kategorilerinde mücadele edecekler.

Türkiye Kayak Federasyonu Teknik kurul Üyesi Abdullah Yılmaz, "Kayak Federasyonumuzun 2. Etap Kayaklı Koşu yarışlarını Muş'ta gerçekleştiriyoruz. Kış sezonunda birinci ve ikinci etap yarışları olmak üzere iki yarış yapılıyor ve burada sporcuların aldığı puanlara göre Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanıyor. Ayrıca bu yarışlara göre milli takım seçmeleri yapılıyor. Muş'ta geçen yılda Türkiye şampiyonası yarışmalarını yapmıştık. Kayağa gösterilen ilgi sebebiyle bu yıl yeniden Muş'ta yarış düzenledik" dedi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ise yarışlara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Muş'un kayakta her geçen gün önemli bir mesafe ka ettiğini söyledi. Bektaş, "Kayak merkezlerimizde önemli bir kar azlığı sorunu var. Biz de kar iyiydi, ama son bir haftadır hava yumuşayınca kar biraz azaldı. Bizim kayak evimizin mütevazi hedefleri var. Müsabakalar çok önemlidir. Kayak merkezleri bu yarışlarla yavaş yavaş gelişip mesafe katedebiliyor ve tanınıyor" diye konuştu.

15 Şubat 2009 günü bitecek olan yarışlar, düzenlenecek ödül töreninin ardından sona erecek.
 

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 15:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?