4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kayıp yakınlarını umutlandıran haber

TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU KAYIP YAKINLARINI UMUTLANDIRDI

Muş'un Bulanık ilçesinde ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Nurullah Daşkın'ın (11) ailesi endişeli bekleyişlerini sürdürürken, TBMM'nde konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulması ailenin umutlarını arttırdı.

İlçenin Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan Mehmet (34) ve Kibar Daşkın (30) çiftinin 5 çocuğunun 4'ncüsü olan ilköğretim öğrencisi Nurullah Daşkın, 23 Mayıs 2009'da arkadaşları ile birlikte oyun oynadığı sırada ortadan kayboldu. Kaçırıldığı düşünülen küçük çocuk, polis, jandarma ve ailesi tarafından her yerde arandı, ancak yaklaşık 10 aydır izine rastlanmadı. Kaybolduğu günden beri oğlundan hiç bir haber alamadıklarını belirten anne Kibar Daşkın, günlerinin ağlamakla geçtiğini söyleyerek, 10 aydır umutla çocuklarını beklediklerini söyledi. Türkçe bilmediği için oğluna Kürtçe seslenen acılı anne Kibar Daşkın; "Nurullah polisi nerede görürsen onların yanına git. Seni kandırıyorlar, geri dönmen halinde ailenin seni döveceğini söylemişseler yalan söylüyorlar. Biz dövmeyiz, seni çok seviyoruz ve seni çok özledik. Sen nerede polisi görürsen onların yanına git. Ya da bulunduğun yerden kaç ve vatandaşlara sığın. Muşlu olduğunu ve kaçırıldığını söyle. Anneni, babanı, aileni çok özlediğini söyle. Nurullah korkma, fırsatını bulduğun zaman hemen başka bir yere sığın" dedi.

Nurullah Daşkın'ın ablası Merviye Daşkın ise, kardeşini çok özlediğini ve kardeşini görenlerin güvenlik güçlerine haber vermesini istedi. Kardeşini kaçıranlara da seslenen Merviye Daşkın; "Kardeşimi götürenler kendilerini bizim yerimize koysun. Onların da çocukları, kardeşleri var. Allah rızası için kardeşimi bize geri versinler" diye konuştu.

Acılı baba Mehmet Daşkın da, çocuğunun kaybolduğu günden bu yana birçok ile gittiğini ama bir sonuç alamadığını belirtti. Çok sayıda ihbar aldıklarını da ifade eden Mehmet Daşkın; "Çocuğum 23 Mayıs 2009 tarihinden bu yana kayıp. Türkiye'nin birçok ilinde aradık. Tüm aramalarımıza rağmen bulamadık. Bize özellikle Ağrı ili başta olmak üzere her bölgeden çok sayıda telefon geldi. Emniyet gelen ihbarları soruşturdu ama hepsi asılsız çıktı. Birkaç kez gece yarısı bizi aradılar ve biz belirtilen bölgeye gittik ama bir şey çıkmadı. İstanbul'da 2 bayan çocuğu Mahmutbey tarafında gördüğünü söyledi. Kaymakamlığın yardımlarıyla oraya gittim. Polisle birlikte orada gezdik ama hiçbir ipucu bulamadık. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı olmak üzere çok sayıda makama başvurdum ama hiçbir haber çıkmadı" dedi.

TBMM tarafından kayıp çocukların araştırılması için komisyon kurulmasının kendilerini umutlandırdığını ifade eden Mehmet Daşkın; "Bildiğiniz gibi TBMM'de bir araştırma komisyonu kuruldu. Bu bizi çok umutlandırdı. Komisyonun oluşturulmasından sonra o kadar umutlandım ki söyleyecek laf bulamıyorum. Bize bir umut ışığı göründü ve Nurullah'ın her an bulunabileceği umuduyla yaşıyoruz. Araştırma komisyonunun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buradan Yakınlarını Kaybedenler Derneği Başkanı Zafer Özbilici'ye konuyu meclise taşıdığı için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU KAYIP YAKINLARINI UMUTLANDIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 11:06:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 11:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?