8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUŞ

Kaymakamlıktan solunum cihazı

KAYMAKAMLIKTAN HASTA KADINA SOLUNUM CİHAZI

Muş'un Varto İlçe Kaymakamlığı, beynindeki tümörden dolayı yatağa mahkum olan genç kadına solunum cihazı verdi.

Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, ilçeye bağlı Ağaçaltı köyünde ikamet eden ve beynindeki tümörden dolayı yatağa mahkum yaşayan Müjde Dağgülü'nü ziyaret etti. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınan solunum cihazını Müjde Dağgülü'ne veren Kaymakam Ahmet Günaydın, cihazla ilgili hasta kadına bilgi verdi. Bir süre hasta kadınla sohbet eden Kaymakam Günaydın, ayrıca genç kadına akülü tekerlekli sandalye, hasta yatağı ve elektrik kesintisi halinde solunum cihazına enerji verecek akü göndereceğini kaydetti.

Hasta kadına yapılacak yardımlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Günaydın; "Muş Devlet Hastanesi'nde doktorlar gözetiminde bu cihazı kendi hastamıza bağlattık. 15 gün süreyle eşine gerekli bilgiler verildikten ve hasta tamamen alıştıktan sonra taburcu edildi. Şimdilik hastamız kendi evinde cihaza bağlı olarak hayat mücadelesini vermektedir. Biz de bu cihazın çalışıp çalışmadığını, hastaya uyum sağlayıp sağlamadığı konusunda tereddütlerimizi sonlandırmak ve hastanın eksiklerinin olup olmadığını yerinde görmek üzere evine geldik. Kendisinin bizden isteği oldu. Hasta yatağı ile elektriklerin kesilmesi esnasında bu cihazın çalışır durumda kalması için akü veya jeneratör ya da cihaza uyumlu güç kaynağı ile kendisinin rahat bir şekilde gezmesi için bir akülü tekerlekli sandalye ihtiyacının olduğunu gördük. Bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Kendisine bundan sonraki yaşamında yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Beynindeki tümörden dolayı yatağa mahkum yaşayan Müjde Dağgülü ise, iki yıl önce hastalığa yakalandığını belirterek; "Sol tarafım tamamen felç oldu. Hastanede yapılan tektik ve tedavilerim sonucunda beyin tümörü teşhisi konulmasının ardından ameliyat edildim. Ameliyattan sonra doktorlar yaşamam için cihaza ihtiyaç olduğunu söylediler. Eşim işsiz olduğu için cihazı alamadık ve kaymakamlığa müracaat ettik. İlçe Kaymakamımız kısa sürede cihazı aldı ve gönderdi. Orada eşime gerekli bilgileri doktorlarım verdi. Kullanımını net öğrendikten sonra biz taburcu olduk. Ancak elektrik kesilmesinde makinenin çalışmaması esnasında artık yaşamam mümkün olmayacağını kaymakamımıza söyledim. Bir akünün veya güç kaynağının verilmesi talebinde bulundum. Kaymakamımız da ihtiyaçlarımın giderileceği sözünü verdi" şeklinde konuştu.

KAYMAKAMLIKTAN HASTA KADINA SOLUNUM CİHAZI
KAYMAKAMLIKTAN HASTA KADINA SOLUNUM CİHAZI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 15:05:02
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 19:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?