4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Keçecilik mesleği yok oluyor

BULANIK'TA KEÇECİLİK MESLEĞİ YOK OLMAK ÜZERE

Muş'un Bulanık ilçesinde keçecilik mesleği giderek yok oluyor. İlçede keçecilik mesleğini sürdüren tek esnaf olan İsmail Kızılsoy, "Böyle giderse baba mesleğini bırakmak zorunda kalacağım" dedi.

Yıllarca en gözde meslekler arasında yer alan ve gelişen teknoloji yüzünden yok olmaya yüz tutan keçecilik mesleği, Bulanık'ta artık tarihe karışıyor. Keçecilik mesleğini icra ederek geçimimi sağlamaya çalışan İsmail Kızılsoy, babasından öğrendiği keçecilik mesleğini zor şartlar altında sürdürdüğünü belirtti. 10 yıldır keçecilik mesleğini yaptığını ifade eden Kızılsoy, "Daha önce işlerimiz çok iyiydi, evimize ekmek götürebiliyorduk. Ama şimdi yaşam mücadelesi vermeye çalışıyorum. Bu mesleği benden başka icra eden de yok. Böyle giderse mesleği bırakmak zorunda kalacağım" dedi.

5 nüfusluk ailesinin geçimini bu mesleği icra ederek yapmaya çalıştığını kaydeden Kızılsoy, "Artık dükkanımın kirasını ödeyemiyorum. Bu meslekten başka bir mesleğim de yok. Bizim gibi yok olmaya yüz tutmuş sanatkarlara yardım elinin uzanmasını istiyorum. Eğer teknolojiye ayak uyduramasak yok oluruz. Yetkililerden bizim gibi yok olmaya yüz tutmuş sanatkarlara sahip çıkmalarını istiyorum" diye konuştu.

BULANIK'TA KEÇECİLİK MESLEĞİ YOK OLMAK ÜZERE
BULANIK'TA KEÇECİLİK MESLEĞİ YOK OLMAK ÜZERE
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 15:06:02
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 15:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?