3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kendini yakan şahıs yardım bekliyor

KENDİNİ YAKAN ŞAHIS, ŞİMDİ YARDIM ELİ BEKLİYOR

Muş'ta, borçları yüzünden kendisini yakarak intihara teşebbüs eden şahıs, şimdi kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Edinilen bilgiye göre Sunay Mahallesi'nde ikamet eden Ramazan Korkmaz (31) adlı şahıs, yaklaşık 2 ay önce borçları yüzünden üzerine döktüğü tineri ateşe vererek intihara teşebbüs etti.

Çevredeki vatandaşlar tarafından uzun uğraşlar sonucu yanmaktan kurtarılarak Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada ilk müdahalesinin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Korkmaz'ın vücudunun yüzde 45'inde üçüncü derece yanık oluştuğu tespit edildi. Korkmaz, Van'da bir aylık tedavinin ardından Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'ne sevk edilmek üzere hastaneden taburcu edildi. Yakınları tarafından eve getirilen Korkmaz, maddi imkansızlıklardan dolayı yaklaşık bir aydır evde bekliyor.

Oğlunun borçları yüzünden intihara kalkıştığını söyleyen baba İhsan Korkmaz, maddi imkansızlıklardan dolayı tedavisini gerçekleştiremediklerini söyledi. Oğlunun evde yatağa hapsolduğunu belirten İhsan Korkmaz, "Ben inşaatlarda çalışarak emekli oldum. Oğlum da bir firmada asgari ücretli olarak çalışıyordu. Borçlar yüzünden oğlum bunalıma girmişti ve yaklaşık 2 ay önce evin önünde üzerine döktüğü tineri ateşe vererek yaşamına son vermek istedi. Onun 2 tane çocuğu var. Benim hiçbir yerden gelirim yok ve ailemi güçlükle ayakta tutmaya çalışıyorum. Hayatım boyunca hiç kimseden dilenmedim ve bir yardım almadım. Ama oğluma yardım edemediğim ve tedavisini gerçekleştiremediğim için her gün ölüyorum. Allah rızası için sadece oğlumun Ankara'da tedavisini yaptırmam için bana yardım etsinler. Ben sadece oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum, başka hiçbir şey istemiyorum" dedi.

Ramazan Korkmaz'ın eşi Aygül Korkmaz ise eşinin evde yatalak durumda olduğunu belirterek, "Daha önce kayınpederim onu Van'a götürdü. Van'da tedavisini yapamadılar. Elimizde avucumuzda ne varsa orada tedavisi için harcadık. Şimdi ise eşimi Ankara'ya sevk etmişler. 6 ay ile 1 yıl süreyle tedavi edilmesi gerekiyor. 2 çocuğumla birlikte ortada kaldık. Daha önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alıyorduk ama eşim iş bulup çalışınca iptal edildi. Perişan bir şekilde yatalak olan eşimle sadece nefes alıyoruz. Ben hiçbir şey istemiyorum, sadece eşimin tedavisi için bizlere yardım edilmesini istiyorum. Eşim kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Allah rızası için bize yardım elini uzatsınlar" diye konuştu.

Borçları yüzünden canına kıymak istediğini dile getiren Ramazan Korkmaz da, "Yaklaşık 15 bin 500 lira borcum var. Borcumu ödeyemediğim için birkaç kez canıma kıymak istedim. Son olarak tinerle kendimi yaktım. Şu anda çok pişmanım, bir an önce iyileşip ayağa kalkmak istiyorum" dedi.

Yardım için aileyi ziyaret eden Muş Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yılmaz Çetinkaya ise Korkmaz'ın tedavisi için gerekli yardımı yapacaklarını belirtti.

KENDİNİ YAKAN ŞAHIS, ŞİMDİ YARDIM ELİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 13:58:00
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 15:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?