7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Keso Dede'nin bayramı!

9 çocuk, 45 torun, 95 torun çocuğu, 10 tane de torununun torunu olan 115 yaşındaki Hacı Keso Önder, Türkiye tarihinin en kalabalık ve en geniş ailesiyle bayram kutluyor. Muş merkezde Zafer Mahallesi'nde oğlu, gelini ve torunları ile yaşayan Hacı Keso Önder, 30 yaşında evlendiğini ve bu evlilikten 9 çocuğunun dünyaya geldiğini belirtiyor.

Keso dede, 75 yıllık evliliği süresince 45 torun, 95 torun çocuğu, 10 da torununun torununu gördüğünü ifade ediyor. Günün büyük bölümünü torununun torunları ile geçirdiğini vurgulayan Hacı Keso Önder, ara sıra isimlerini hatırlamakta güçlük çekse de, torunları arasında ayrım yapmadan hepsiyle ilgilenmeye çalıştığını söylüyor.

"BAŞBAKANIMIZ SAYESİNDE BAYRAMLARIMIZ ÇOK İYİ"

Hacı Keso Önder, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bayram tadında bayram geçirdiklerini anlatıyor. Başbakan Erdoğan'ın Muş'a bir ziyareti sırasında kendisini ziyaret edeceğini öğrendiğini ancak programının değişmesi nedeniyle görüşmenin gerçekleşmediğini vurgulayarak şöyle konuşuyor: "Başbakan Erdoğan'dan en azından bir telefon bekliyorum. Erdoğan'ı çok seviyor ve ölmeden kendisini dünya gözü ile görmek ve görüşmek istiyorum. O'nun sesini duymak beni çok mutlu eder. O'nun için dua ediyorum."

Ramazan ayında orucunu düzenli tuttuğunu ve namazını da eksiksiz kıldığını vurgulayan Hacı Keso Önder, evin tek çocuğu olması nedeniyle sürekli ev ve tarla işlerinde çalıştığını, bunun da zinde kalmasındaki en büyük etken olduğunu belirtiyor.

CHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2012 Pazar 14:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?