19
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Kırsal foto safari tamamlandı

Muş'ta Genç Birikim Derneği tarafından düzenlenen 'Kırsal Foto Safari' programı sona erdi.

Avrupa Birliği (AB) gençlik programları tarafından desteklenen ve Türkiye, Litfanya, İtalya, Bulgaristan ile Romanya'dan toplam 32 katılımcının iştirak ettiği 'Kırsal Foto Safari' programı tamamlandı. Altı gün süre ile tarihi ve turistik mekanların yanı sıra doğa resimleri çekmek için düzenlenen gezilere katılan gençler, fotoğraf çektiler. Düzenlenen altı günlük programın sona ermesi sebebiyle Yurt Kur Müdürlüğü'nde düzenlenen törende katılımcılara Avrupa Birliği Komisyonu tarafından gönderilen 'Yuth Pass' (Gençlik sertifikası) sertifikaları verildi.

Düzenlenen törende konuşan Muş Genç Birikim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yüce, 'Kırsal Foto Safari'nin amacına ulaşarak sona erdiğini söyledi. Düzenlenen programda Muş'un tanıtımının çok iyi bir şekilde yapıldığını belirten Salih Yüce, "Altı gün süre ile çeşitli etkinliklerin yanı sıra ağırlıklı olarak fotoğraf çalışmaları yapıldı. Hazırladığımız program çerçevesinde değişik kültürler ve toplumlardan gençlerin bir araya gelmesi ile güzel bir kaynaşma ortamı oluşmuştur. Bu buluşmanın yanında Muş'un da tanıtımına önemli bir katkı sağlandığına inanıyoruz. Değişik ülkelerden bir araya gelen gençlerin Muş'ta buluşması bizler için oldukça güzel bir olaydır" dedi.

Genç Birikim Derneği Onursal Başkanı Bülent Solmaz da yaptığı konuşmada, "Gençlerimiz kardan kar elde etmek için önemli bir çalışma yapmışlardır. Derneğimizin hazırladığı bu program çerçevesinde Avrupa ülkelerinden Muş'a gelen gençler bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Çünkü düzenlenen programın özellikle fotoğraf ağırlıklı olması tanıtım açısından çok daha büyük bir önem arz etmektedir. Bunun yanında gençlerin bir arada vakit geçirmeleri ve kültürel faaliyetlerde bulunmaları da günümüzde çok daha önemlidir" dedi.

Bulgaristan'dan programa katılan Miriana Deltcheva da programın çok güzel olduğunu belirterek, "Gençlerin boş zamanlarını bu tür faaliyetlerde değerlendirmesi gerekiyor. Özellikle Türkiye'de ve Muş'ta olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Bu vesile ile bir çok arkadaş ve dost edindik. Bu tür programların sürekli düzenlenmesini bekliyoruz. Ben fırsat buldukça bu programlara sürekli katılacağım" dedi.

Katılımcıların çektiği 150 resim slayt gösterimi ile törene katılanlara izlettirildikten sonra sertifikalarının dağıtılması ile program sonlandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?