3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kısa dönem askerler yemin etti

MUŞ'TA KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ

Muş'un Korkut İlçe Jandarma Komutanlığı'nda acemi eğitimlerini tamamlayan 331. kısa dönem erler düzenlenen törenle yemin etti.

Korkut Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) spor salonunda düzenlenen törene Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Korkut Kaymakamı Oğuz Şenlik, Muş Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Korkut Belediye Başkanı Sait Elitaş, kurum amirleri ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 80 er yemin etti. Törende askerler adına konuşan Ahmet Şahin adlı Mehmetçik, vatan için canını ve malını seve seve vermeye hazır olduklarını söyledi. Önce vicdani ve sonra da vatani borcu ifa etmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Şahin, “Bugün tarifi mümkün olmayan bir sevinç ve üzüntü içerisindeyiz. Sevinçliyiz, çünkü yeni görev yerlerimize gideceğiz. Üzüntülüyüz, çünkü arkadaşlarımızdan vee komutanlarımızdan ayrılıyoruz. Bu yüksek duygu seli içerisinde önce vicdani sonra da vatani borcumuzu ifa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, ilhamı tarihten alan, geleceğe güvenle bakan Atatürk ilke ve inkılaplarını kendisine düstur edinmiş gençleriz. Bu yolda gerekirse seve seve canımızı ve malımızı vermeye hazırız. Bizler burada olduğumuz müddetçe cennet vatanımıza uzanan eller kırılacaktır. Asker ocağında savaşmayı değil bu vatan için göz kırpmadan ölmeyi öğrendik” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan ise, “Vatan hizmetini yerine getirmek için bu kutsal ocağa koşarak gelen evlatlarınız, coşkuyla, heyecanla, gururla karşınızda durmaktadırlar. Mehmetçiklere burada sıralı komutanların bilgi ve tecrübeleri, üstün gayret ve çabaları, askerlik ruhu, disiplin şuuru, vatan ve millet sevgisi aşılanarak kısa sürede askeri hayat intibakları sağlanmış. Alacakları görevleri yerine getirmek için kendilerine gerekli olan bilgiler verilerek fiziki yetenek ve beceri kazandırılmıştır. Bir an olsun ayrı kalmalarına tahammül edemediğiniz, ancak vatan savunması gibi kutsal görev için onur ve gururla kutsal ocağa gönderdiğiniz evlatlarınızdan uzakta kalmaktan tasalanmayın. Onlar burada yalnız ve sahipsiz değildirler. Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir ailedir. Evlatlarınız bu kutsal ocakta huzur içerisindedirler. Onlar sadece sizin evlatlarınız değil bizim de evlatlarımızdır” diye konuştu.

Van'dan eşi ve çocuğuyla birlikte gelip kardeşinin yemin törenini takip eden Ömer Mıstıkoğlu da, “İnsanın ailesinden asker çıkması gurur vericidir. Türkiye hepimizin vatanıdır, burada yaşayan herkes birbiriyle kardeştir. Türk Silahlı Kuvvetler, gözbebeği olarak gördüğümüz bir kurumdur. Böyle bir kuruma kardeşimi asker olarak gönderdiğim için gurur duyuyorum ve herkesin de gururu duyması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü askeri olmayan, ordusu olmayan bir millet her şeye mahkum kalır” şeklinde konuştu.

Tören çeşitli dallarda başarılı olan Mehmetçiklere ödüllerinin verilmesinin arından İlçe Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen kokteylle sona erdi.

MUŞ'TA KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ
MUŞ'TA KISA DÖNEM ASKERLER YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 16:22:01
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 16:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?