3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kışlada 1 günlük yemin

Genelkurmay Başkanlığı’nın ’Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri’ kapsamında Muşlu engelli vatandaşlar için düzenlenen 1 günlük askerlik uygulaması Albay Bahri Alpan Kışlası’nda yapıldı.

Düzenlenen törene Muş Valisi İbrahim Özçimen, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Şinasi Çaşkurlu, Emniyet Müdürü İsmet Türkmen, daire amirleri ve engelli yakınları katıldı.

Temsili askerlik için sabah saatlerinde aileleriyle birlikte kışlaya gelen 13 engelli genç, ilk olarak askeri kıyafetleri giydi. Daha sonra yanaşık düzen, selamlama, atış ve silah eğitimi alan engelli vatandaşlar, yemin etti.

Törende konuşan 49. İç Güvenlik Tugay Komutan Yardımcısı Kara Pilot Kurmay Albay Metin Gürak, engellilerle birlikte sürekli olarak iyi dostluklar kurduklarını ve hep birlikte olduklarını söyledi.

Amaçlarının engelli vatandaşlarla dost olmak ve arkadaşlık kurmak olduğunu söyleyen Gürak, "Bugün yaptığımız faaliyet kapsamında askerlik hizmeti yapamamış; ancak askerlik özlemi çeken 13 engelli kardeşimizi 1 gün temsili askerlik yaptırmak üzere kışlamıza davet ettik. Bizi kırmayıp bizimle birlikte oldukları için onlara teşekkür ediyorum. Kısa da olsa değerli kardeşlerimize 1 günlük temsili askerlik yaptırmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 15:09:58
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 14:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?