26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Kışlıklar pazara çıktı

Muş'ta kış mevsiminde tüketilmek için hazırlanan tahıl ürünleri pazara indi. Yaz mevsiminde köylerden topladığı ürünleri mutfakta kullanılacak hale getirip pazarlayan satıcı, vatandaşın tahıl ürünlerine büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 

Kış mevsiminde tüketilen tahıl ürünlerinin satışını yapan Asım Şancı isimli satıcı, iş sezonlarının açıldığını ve satışlara başladıklarını belirtti. 

Kış mevsiminde vatandaşların tükettikleri her türlü tahıl ürününü sattığını ve her türlü kışlık ihtiyaçları karşıladıklarını söyleyen Şancı, yaz mevsiminde köylerde dolaşıp ürün aldıklarını ve bu ürünleri tüketilecek hale getirip hazırladıklarını söyleyerek, "Yaz mevsiminde alıp hazırladığımız ürünleri bu mevsimden itibaren satmaya başlıyoruz. Hal civarında kurduğumuz tezgaha özellikle ev kadınları büyük ilgi gösteriyor. Bizim sattığımız ürünler olan bulgur, nohut, mercimek ve fasulyeyi alan vatandaşlar kış boyunca yerli ürünleri tüketmiş oluyorlar" dedi. 

Şancı, "Bu ürünleri olduğu gibi burada satmıyoruz. Alıp işleyip tüketilmeye hazır hale getirdikten sonra satıyoruz. Mesela bulgurun üç dört çeşidini satıyoruz. Köftelik, pilavlık ve dolmalık olmak üzere çeşitleri bulunmaktadır. Bunları ayrı ayrı işliyoruz. Ayrıca nohudun tüm olanı var, birde pirinç pilavında kullanılan kırılmış olanı var. Vatandaş böyle hazır bir şekilde gördüğü ürüne rağbet gösteriyor. Her yıl bu mevsimde tezgah açıp satışa başlıyoruz. Kış mevsiminin ortalarına kadar bu şekilde satışımız devam ediyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 11:36:19
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 11:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?