4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Kızılay yardımları bölgeye ulaştı

Muş'un Akpınar köyünde meydana gelen ve 9 evin hasar gördüğü sel felaketinin ardından Türk kızılay Derneği Muş Şube Başkanlığı tarafından gönderilen çadır ve temel ihtiyaç malzemeleri bölgeye ulaştı.


Akpınar köyünde meydana gelen sel felaketinin ardından Muş Şube Başkanlığı'nın gönderilen malzemeler, bölgeye ulaştı. Bölgede yapılan incelemenin ardından ihtiyaç sahiplerini tespit eden Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, bugün beraberinde 5 adet afet çadırı ve temel ihtiyaç malzemeleri ile birlikte Akpınar köyüne geldi.

Burada bir açıklama yapan Cengiz Koç, Akpınar köyünde bir afetin meydana geldiğini ifade ederek, "Selde 9 evde çok büyük hasar meydana gelmiş. Kızılay olarak haber alır almaz mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için ilk etapta çadır, temel gıda maddesi, her aileye battaniye, mutfak seti, aile seti ve ocaklardan oluşan yardım paketleri getirdik. Bundan sonraki süreçte ihtiyaç olması halinde Kızılay olarak biz her türlü katkıyı sağlayacağız" dedi.


Yardım malzemelerinin dağıtımından sonra Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ile telefonla görüşen Koç, köydeki durum hakkında bilgiler verdi.
Akpınar Köyü Muhtarı İsmail Akar ise Kızılay ekibine teşekkür ederken, selden dolayı evi büyük hasar gören Ahmet Toplu, yapılan yardımdan dolayı mutlu olduğunu kaydetti. Ahmet Toplu'nun kızı Ayşe Toplu ise evin dışına çıkartılan eşyaların başında uzun süre gözyaşı döktü.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 19:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?