3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Kooperatif üyeleri yol kapattı

MUŞ'TA YOL TARTIŞMASI

Muş'un Sunay Mahallesi'nde Örnek Kent Yapı Kooperatifi üyeleri, kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri yolu trafiğe kapattı.

105 daireli Örnek Kent Yapı Kooperatifi ile Belediye Başkanlığı arasında başlayan yol sorunu henüz çözüme kavuşmadı. İstasyon Caddesi ile Akif Ağaoğlu Caddesi'ni birbirine bağlayan yolun kendilerine ait olduğunu iddia eden kooperatif sakinleri, yola beton yığınları dökerek ulaşıma kapatırken, belediye ekipleri de beton yığınlarının TEDAŞ Muş Müessese Müdürlüğü hizmet binasının girişine döktü. Konuyu mahkemeye taşıdıklarını söyleyen Örnek Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyesi Serdar Danış, belediyeyi

hukuksuz hareket etmekle suçladı. Muş Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından keşif yapılacağını, ama havanın yağışlı olmasından dolayı keşfin ertelendiğini belirten Serdar Danış, "Biz bu yol için daha önce mahkemeye başvurmuştuk. Bugün keşif yapılacaktı, ama hava yağışlı olduğu için keşif ertelendi. Burası kooperatifimize ait bir alandır. Belediye ise buranın yol olduğunu söyledi. Biz bu alanı trafiğe kapattık. Belediye ise gelip polis ve zabıta zoruyla açmaya çalışıyor. Hukuk bu mudur?" dedi.

Kooperatif sakinleriyle uzun süre tartışan ve alanın imarda yol olarak gözüktüğünü kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, "Eski belediye yöneticilerinin hatası. Buraya imar ruhsatı verildiği zaman evvela yüzde 18 çekme payını kullanması lazım. Burada beş metre çekme payı olması lazım. Ayrıca buradaki bina halen tarla olarak gözüküyor. Oturma izni alınmamış. Halen çekmelerini yapmadıkları için oturma izni verilmiyor. Vatandaş gecekondu gibi içine oturmuş, inşaat suyunu kullanıyor. Oturum olmadığı

için buraya elektrik verilmesi de yasaktır. İnşaat elektriği kullanılıyor. Biz vatandaş mağdur olmasın diye çaba gösteriyoruz. Dünyanın hiçbir yerine iskan müsaadesi alınmadan oturulmaz" diye konuştu.

Bir yerin yol olup olmayacağına belediyenin karar vereceğini vurgulayan Başkan Dede, "Burada imar yasasına göre çekme payı kullanılmamış. Çekme payı kullanılır ve oranın yol olup olmayacağına belediye karar verir. İmara bakıldığı zaman burası yol olarak gözüküyor. TEDAŞ da buranın yol olması nedeniyle duvarını yıkıp geriye almıştır. Kooperatif sakinleri de molozları dökerek yolu trafiğe kapatmışlar. Buradan itfaiyenin, ambulansın geçememesi vatandaşın zararınadır. Onlar mahkemeye müracaat etmiş, ama

henüz sonuçlanmamış. Burası kapatılamaz. Kendileri meşru değil ki. Bir kooperatif yönetimi var, inşaat olarak gözüküyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle çarpık bir konu olmaz, böyle bir belediyecilik, imar olmaz, böyle bir vatandaşlık da olmaz. Mahkeme sonuçlanmadan nasıl yolu kapatırlar. Mahkeme kararını verir ondan sonra hareket ederler. Kimse bana sen buradan yol açamazsın diyemez. Bu takdir belediyeye aittir. Eğer burası yol değilse neden inşaatı sıfırdan yapılmamış, neden bu kadar pay bırakılmış"

şeklinde konuştu.

Öte yandan yoldan toplanan beton yığınlarının TEDAŞ'a ait olduğunu belirten Başkan Necmettin Dede, uzun süre TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Murat Karagüzel ile tartıştı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yoldan toplanan beton yığınları TEDAŞ Muş Müessese Müdürlüğü hizmet binasının girişine döküldü.

MUŞ'TA YOL TARTIŞMASI
MUŞ'TA YOL TARTIŞMASI
MUŞ'TA YOL TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 11:14:02
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 11:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?