26
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Korkut'ta bhar şenliği

 

Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesindeki vatandaşlar ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte Selahattin İnan Yaylası'nda piknik yapıp, halay çekerek eğlendi.

Her yıl 13 nisan tarihinde bir araya gelen Altınova beldesi sakinleri baharı şenlik havasında karşılıyor. Toplanan kalabalık Selahattin İnan Yaylası'na çıkıp piknik yaparak gönüllerince eğleniyor. Altınova beldesinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan yaylaya çıkarak piknik yapan vatandaşlar, orkestra eşliğinde halay çekip gönüllerince eğlendi. Vatandaşlar, beldelerinde ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte yaylaya çıkıp eğlenmenin yıllardan beri süren bir gelenek olduğunu söyledi.

Altınova Belde Belediye Başkanı Ecvet Budak, her yıl 13 nisan tarihinde belde ve civar köylerde yaşayan vatandaşların Selahattin İnan Yaylası'nda buluştuklarını ve güzel bir etkinlik ile baharı karşıladıklarını belirtti. Başkan Budak, "Bölgemizde uzun geçen kış mevsiminin ardından ilkbaharın gelmesi ile birlikte halkımız her yıl nisan ayının 13'ünde yaylaya çıkarak piknik yapıyor. Bu yıl vatandaşların getirdiği orkestra, piknik havasına ayrı bir renk kattı. Vatandaşlar akşam saatlerine kadar hem piknik yapıp hem de müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğleniyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 11:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fevzi tonka IP: 78.173.215.xxx Tarih : 20.04.2008 22:08:50

çok gözel bi manzara ah keşke bizde orda olsaydık ama sağlık olsun altınova halkının böyle bi gözelikle sevgiyle bi arada toplanmasına çok sevindim bu organizyasunda emeği geçen herkese teşekürler altınova belediye başkanımız ecvet bodak kada ayrıca teşekürler.