7
Mayıs
2024
Salı
MUŞ

Köy harabeye döndü

Varto ilçesine bağlı Yayla köyünde etkili olan hortum birçok evin duvarını, elektrik ve telefon direkleriyle ağaçları yıkarken, 22 evin çatısını da uçurdu.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 45 haneli ve 350 nüfuslu Yayla köyünde akşam saatlerinde hortum çıktı. Oluşan hortum sonucu birçok evin duvarları yıkılırken, 22 evin çatısı uçtu. Köydeki elektrik direkleriyle ağaçlar da yerinden söküldü. Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri Yayla köyünde incelemelerde bulunduktan sonra, Türk Kızılay Doğu Anadolu Bölgesi Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar ve Kızılay Varto Şube Başkanı Nail Baba başkanlığında Yayla köyüne 10 çadır ve 50 battaniye ulaştırdı. Köyde çadırlar kurulurken, getirilen battaniyeler ise vatandaşlara dağıtıldı.

Türk Kızılay Doğu Anadolu Bölgesi Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, "Yayla köyünde meydan gelen fırtınayla ilgili bilgi aldık. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün tespitiyle köyde zarar tespiti yapılan hanelere çadır ve battaniye dağıtıyoruz. Şu anda çadırlarını da kuruyoruz" dedi.

Köy muhtarı Celalettin Bingöl ise, meydana gelen hasar tespit çalışmalarından sonra köye çadır ve battaniye yardımı yapıldığını belirterek, "Kızılay şu an köyümüzde zarar görenlerin çadırlarını kurdu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yalnız zararlarımızın göz önüne alınmasını istiyorum" diye konuştu.

Köylülerden Aziz Bingöl de evlerinin büyük hasar gördüğünü belirterek, "Öğleden sonra dolu yağdı. Sonra aniden hortum çıktı. Çocuklarımızı alarak evlere girdik ama hortum çok büyüktü, her şeyi önüne katarak götürdü. Evlerin çatılarını, duvarlarını yıktı. Ağaç ve elektrik direklerini yerinden söktü. Şimdi çocuklarımızla birlikte dışarıda kaldık. Vali yardımcısının yaptığı tespitlerden sonra akşam saatlerinde çadır ve battaniyeler ulaştırıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Mağduriyetimizin göz önüne alınmasını istiyorum" dedi

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2013 Perşembe 17:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?