3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Köy okuluna 'Hayal Sınıfı' kuruldu

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Yedipınar İlköğretim Okulu'nda kurulan 'Hayal Sınıfı', Vali Erdoğan Bektaş'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.


Düzenlenen törende konuşan okul öğretmenlerinden Proje Sorumlusu Mehmet Akay, kullanılmayan lojmanlara bilgisayar sınıfı ve kütüphane kurduklarını anlattı. Hazırlanan projeye, müracaat ettiklerini her kesimden destek aldıklarını ifade eden Akay "Başlangıçta lojman binası öğretmen arkadaşların, öğrencilerin ve bazı velilerimizin desteği ile boyandıktan sonra kütüphanesi oluşturuldu. Bilgisayar kurulumu ve diğer odanın satranç sınıfı olarak düzenlenmesinin ardından çalışmayı Hayal Sınıfı projesi adı altında topladık.

Daha sonra boş olan rafların kitaplarla doldurulması için başlattığımız çalışmalarda maddi ihtiyaçlarımız BTF (Bridge To Turkey Found), kitaplarımız için de Ankara'dan Arkadaşlık Yayıncılık, çocuk kitapları yazarlarından Aytül Akal, İncila Çalışkan ve bundan çok seneler öncesinde ilk görev yeri Muş olan öğretmenler ile Pendik TKB (Türk Kadınlar Birliği) kampanyamıza destek verdiler. 45. Kütüphaneler Haftası'nda çalışmaları başlayan hayal sınıfımız Dünya Kitap Günü'nde tamamlanmış oldu.


Hayal Sınıfı projesinde bizi destekleyen herkese şahsım ve okulum adına teşekkürlerimi borç bilirim. Şimdi gerçekleştirilmesi gereken diğer bir proje daha var. Bu proje belki de büyük merkez okullarına bile örnek teşkil edebilir. Küçük bir köy okulunun dünyaya açılmasını sağlamak. Eğer okulumuzun interneti bağlanırsa Amerika'daki bir Türk okulu ile haftada ya da 15 günde bir online satranç turnuvaları yapılacak. Diğer okullara da örnek olacak bu projemizde siz değerli büyüklerimizin desteğini bekliyorum" dedi.


Hayal Sınıfı'nı merak ettiği için okulu ziyarete geldiğini söyleyen Vali Erdoğan Bektaş ise "Doğrusu davetiyeyi gördüğümde ben de heyecanlandım ve nasıl bir sınıf olduğunu görmeye geldim. Gerçekten çok güzel bir şey. Böyle ufak bir köyümüzde bile istenince böyle bir sınıf oluşturulabiliyormuş. Ben öğretmen arkadaşlarımızı ve katkısı olan herkesi kutluyorum. Umarız burada çocuklarımız güzel hayallerle donanırlar ve hayallerine ulaşırlar" diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi Vali Erdoğan Bektaş tarafından kesildi. Düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Korkut Kaymakamı Ali Edip Budan, Milli Eğitim Şube Müdürü Sebahattin Subaşı, okul yöneticileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 17:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?