3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Köyde muhtarlık seçimi heyecanı

Muş'un Hasköy ilçesinin Eşmepınar köyünde yıllardan beri ilk defa muhtarlık için seçim yarışı yapılacak.
450 hane ve 3 bin nüfuslu Eşmepınar köyünde Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar ilk defa iki kişi muhtarlık yarışına giriyor.

Yıllardan beri sürekli olarak köy ihtiyar heyetinin belirlediği kişinin muhtar olarak seçildiği Eşmepınar köyündeki gençler, bu köklü geleneğe nokta koydu. Bugüne kadar 9 kişinin ihtiyar heyetinin kararı ile rakipsiz olarak köy muhtarı seçildiği 850 seçmene sahip Eşmepınar'da, köy büyüklerinin aday olmasını istediği şimdiki muhtar Abdulmelik Akıncı'nın karşısına, gençlerin
desteklediği Abdulhamit Onuk çıktı.

2004 yerel seçimlerinde köy ihtiyar heyetinin onayı ile tek başına aday olup Eşmepınar Köyü Muhtarı olan ve 29 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde de ihtiyar heyetinin desteği ile aday olan Abdulmelik Akıncı, bu kez genç rakibi ile yarışmak zorunda kalacak.

Köy ihtiyar heyetinin ve köyün ileri gelenlerinin aday olmaması yönünde baskı kurdukları Abdulhamit Onuk ise her şeye rağmen seçime gireceğini ve demokratik bir şekilde yarışacağını söyledi. Köylerinin hizmete ihtiyacı olduğunu ve kendisinin de köye hizmet getirmek için aday olduğunu açıklayan Abdulhamit Onuk, "Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar köyümüzde muhtarlığa sürekli tek kişi aday gösterilmiş. Köyün ileri gelenleri ve büyükleri kendi aralarında bir aday belirleyip muhtarlığa tek aday gösteriyorlardı. Bu arkadaş bir oy da alsa muhtar oluyordu. Ama bunun yanlış olduğuna inandığım için aday oldum" dedi.
Köyde gençlerin desteğini arkasına aldığını ve muhtarlık yarışında şanslı olduğunu söyleyen Onuk, "Artık eski devir değil. Dünya gelişmiş ve gençlerin daha iyi hizmet edeceğine inanıyorum. Gençler okumuş ve iyi eğitim almışlar, artık yönetimde gençlerin de olmasına inanıyorum" dedi.

Köy ihtiyar heyetinin adayı olan Abdulmelik Akıncı ise demokratik bir seçimin olacağından emin olduğunu ve köylerinde ilk defa muhtarlık yarışının olacağını söyledi. Seçimin demokrasi adına güzel olacağını söyleyen Akıncı, "Aday olan Abdulmelik Akıncı da bizim kardeşimizdir. Seçim sonucunda kim kazanırsa kazansın herkes köye hizmet getirmek için çalışacaktır" diye konuştu.
Köylüler de hiç alışılmadık durum karşısında şaşkın bir şekilde seçim gününü bekliyor. Köyün yaşlıları destekledikleri adayın muhtar seçileceğine kesin gözü ile bakarken, gençler de ilk kez köy büyüklerinin karşısına çıkan adaya destek veriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 13:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?