3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Köylere sandık gidemedi

Muş'ta seçim sandıkları ve görevliler, hava muhalefeti sebebiyle yolu ulaşıma kapalı olan köylere gönderilemedi.

Muş'un güney kesiminde bulunan dağlık bölgedeki Üçevler grup köylerine gidecek olan seçim görevlileri, İl Jandarma Komutanlığı'nda helikopterin kalkışını bekliyor.

Kış mevsiminde arazi yapısının dağlık olması sebebiyle yaklaşık 6 ay süre ile yolu ulaşıma kapalı olan Üçevler, Alaniçi, Arıköy, Cevizlidere, İnardı, Ağıllı ve Ekindüzü köylerine gidecek sandık kurulu başkanı ve yardımcısından oluşan 16 kişilik grup, hava şartlarının el vermesi halinde bugün veya yarın sabah bölgeye ulaştırılacak.

Seçim görevlilerinin Bingöl 49'uncu Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan kalkması beklenen helikopterle bölgeye ulaştırılması planlanırken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, görevlilerin yolu kapalı köylere gönderilmesi için şartların zorlandığını söyledi.

Bektaş, "Şu anda Üçevler bölgesinde fırtına ve kar yağışı var. Bu sebeple helikopterlerin bölgeye gitmesi çok zor. Bugün olursa göndereceğiz. Ama Meteoroloji'ye göre yarın hava açık görünüyor. Yarın sabah görevlilerimizi bölgeye
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?