3
Mayıs
2024
Cuma
MUŞ

Köylü kadınına 'ped' hizmeti

Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından başlatılan ’Hijyenik Yaşam Kampanyası’ kapsamında köyü kadınlara, kadın pedi, çocuk bezi, şampuan, deterjan ve sabun dağıtıldı.

Kırsal kesimde yaşayan kadınların hijyenik şartlarda yaşamasını sağlamak amacıyla Kızılay Muş Şube Başkanlığı tarafından başlatılan kampanyanın startı, Muş’un Harman Köyü’nde verildi.

Kampanya çerçevesinde il genelindeki bütün köylerde temizlik malzemesi, kadın pedi ve çocuk bezinden oluşan yardım paketlerinin dağıtımına başlayan Kızılay ekipleri, yaz mevsimi boyunca bütün köylere ulaşmayı hedefliyor.

Temizlik malzemeleri, Kızılay’da gönüllü olarak çalışan bayanlar tarafından tarlalarda çalışan köylü kadınlara bire bir irtibat kurularak dağıtılırken, köylü kadınlardan birçoğu, kadın pediyle tanıştı.

Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, amaçlarının, her vatandaşın hijyenik şartlarda yaşamasını sağlamak olduğunu belirterek, köy köy dolaşıp temizlik malzemesi dağıttıklarını söyledi. Köylü kadınların hijyenik şartlara alışmaları sağlamak için, tarlalarda çalışan kadınlara kadar ulaşarak, kadın pedi, çocuk bezi, sabun ve şampuan dağıttıklarını anlatan Koç, "Hijyen kurallarına uyan bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kızılay’da gönüllü orak çalışan ve aynı zamanda öğretmen olan Burcu Argon, Kızılay’ın sürekli olarak köylere maddi ve manevi destelerde bulunduğunu söyleyerek, köyde yaşayan kadınlara hijyenik şartlarda yaşamanın nasıl olduğunu anlattıklarını belirtti.

Köylerdeki birçok kadının hiç kadın pedi kullanmadığını söyleyen Burcu Argon, "Biz, kadın pedinin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlatıyoruz. İlk başlarda biraz tedirgin olsalar da, daha sonra kullanmaya alışıyorlar ve bizden sürekli talepte bulunuyorlar. Biz bunu yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Harman Köyü’nde yaşayan ve ilk kez kadın pedi gördüğünü ifade eden Nazime Kulcu isimli kadın, yapılan yardımlardan dolayı Kızılay’a teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 15:18:57
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 14:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?