4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Köylüler kar duasına çıktı

KÖYLÜLER KAR DUASINA ÇIKTI

Son 50 yılın en sıcak kış mevsiminin yaşandığı Muş'ta kar yağmaması çiftçileri endişelendirmeye başladı.

Merkeze bağlı Bozbulut köyü halkı, ürünlerinin tahrip olmaması için kar duasına çıktılar. Cuma namazının ardından camiden çıkan köylüler, Köy İmamı Fadıl Demirci ile birlikte köyün çıkışında kar yağması için dua ettiler. Karın yağmamasından dolayı ani bir don olayının yaşanması halinde ürünlerinin tahrip olacağını söyleyen köylüler, ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya olduklarını belirttiler.

Topraktaki su seviyesinin çok yükseldiğini vurgulayan Muş Ovası Sulama Birliği Başkanı ve Bozbulut Köyü Muhtarı Zülküf Erikli, ovada yer yer göletlerin oluştuğunu söyledi. Ani bir don olayında ürünlerinin büyük bir bölümünün zarar göreceğini belirten Zülküf Erikli, en azından 10 santimetrelik bir karın yağmasını temenni ettiklerini kaydetti. Kar yağması için köylülerle birlikte duaya çıktıklarını ifade eden Erikli, "Su seviyesi çok yükseldi. Birçok yerde toprak yüzeyinde yer yer göletler oluştu. Eğer bir don olayı yaşanırsa filizlenen buğday ve arpanın büyük bir bölümüne zarar verecek. Yaklaşık 10 santimetrelik bir kar yağıp ürünün üzerini örterse faydalı olur. Biz de kar yağması için cami imamımız önderliğinde köylülerimizle birlikte kar duasına çıktık. İnşallah dualarımız kabul olur" dedi.

İsmail Sayılğan (65) isimli köylü ise, en son 54 yıl önce böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını belirtti. O zaman yağışların az olmasından dolayı ürün rekoltesinde büyük artış olduğunu belirten İsmail Sayılğan, bu yıl ise yağmurun fazla yağmasının kendilerini tedirgin ettiğini ifade etti.

KÖYLÜLER KAR DUASINA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 15:02:04
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 15:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?