4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUŞ

Köylülerin 'ihbar' oyunu

Muş'ta kar yüzünden kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren İl Özel İdaresi ekipleri, asılsız ihbarlar sebebiyle çalışamaz hale geldi.

Ulaşıma kapanan 300 köy yolunun yeniden ulaşıma açılması belirli bir plan ve program dahilinde yürütülen çalışmaları asılsız ihbarlar aksatıyor. Köylerden telefon açan vatandaşların hasta veya çeşitli mazeretler belirtmesi üzerine iş makineleri hızla ihbar olan bölgeye sevk ediliyor.

Korkut ilçesinin Akyıldız köyünde cenaze olduğu ve bunun için giden vatandaşları taşıyan minibüsün yolda kaldığı ihbarını alarak köy yolunu ulaşıma açan ekipler, köye vardıkları zaman ihbarın asılsız olduğunu anladı.

İki greyder ile iki saat içinde Akyıldız köyüne ulaşan ekipler, sürekli olarak yalan ihbarlar sebebiyle zor durumda kaldıklarını ve çalışmalarının aksadığını söyledi. Akyıldız köylülerinin yalan ihbarda bulunduğunu belirterek köylülere uyarılarda bulunan İl Özel İdaresi Saha Amiri Mehmet Seçkin, "Bize 'bir minibüs dolusu insan yolda mahsur kaldı' diye telefon ihbarında bulunuldu. Acilen bu köye yönelip yolu ulaşıma açtık. Yolda mahsur kalan hiç kimseye ve hiçbir araç izine rastlamadık. Bu tür yalan ihbarlarda bulunmayın" dedi.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Edip Budan, asılsız ihbarda bulanan vatandaşların hakkında kesinlikle suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi. Çalışmaların aksatılmaması için kesintisiz görev yaptıklarını söyleyen Ali Edip Budan, "Köy yolları belirli bir plan ve program dahilinde açılıyor. Bu programda aksama olduğu zaman çalışmalar gecikiyor. Acil durumlarda hemen bölgeye en yakın olan iş makinemizi yolu açılması gereken köye sevk ediyoruz. Olası bir hasta olduğu zaman hemen ekiplerimiz söz konusu köyün yolunu açıyor ve hastayı il merkezine ulaştırıyoruz. Bunun dışında asılsız ihbarlar olduğu zaman sıkıntı çıkıyor. Boş yere çalışmalarımız aksatılıyor. Asılsız ihbarlar olmazsa köy yolları daha kısa sürede açılır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 16:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?